« Takaisin

Kohtaamisista ja tapahtumista hyvinvointia yrittäjälle

Moni yksinyrittäjä kokee olonsa yksinäiseksi ilman työyhteisöä, jonka kanssa vastuut ja huolet voi jakaa. Tämä käy ilmi Pienyrittäjälle tukea -esiselvityksestä (Peltonen & Pitkänen, 2015), jonka pohjalta on aloitettu pienyrittäjän tukihanke.

Pienyrittäjän tukihankkeessa ovat mukana NewCo YritysHelsinki (Helsingin uusyrityskeskus), Helsingin seurakunnat ja Työterveyslaitos. Tämän ainutlaatuisen kolmen toimijan hankkeen tavoitteena on edistää pienyrittäjien keskinäistä verkostoitumista ja työhyvinvointia. Yrittäjille tarjotaan keskusteluapua ja heitä kutsutaan tapahtumiin ja työpajoihin. Yrittäjällä on mahdollisuus saada ohjausta muuhunkin tukeen kuten talous- ja velkaneuvontaan, perheneuvontaan tai vaikkapa oman yrityskummin löytämiseen.

Hankkeen puitteissa järjestettiin hiljattain muun muassa mentorointitapahtuma. Tapahtumat ovat koonneet yhteen eri alojen yrittäjiä ja niissä on muodostunut hyvä yhteishenki. Ajatuksia on jaettu muun muassa siitä, millaista on toteuttaa unelmaansa yrittäjänä ja saada onnistumisten kautta jaksamista työssään. Yrittäjien tavatessa toisiaan tukea annetaan ja saadaan vastavuoroisesti. Usein löytyy yhteistyökumppaneita, joskus syntyy jopa ystävyyssuhteita.

Pienyrittäjän tukihanke toimii nykyisellään Helsingin alueella. Se on Euroopan sosiaalirahaston tukema ja kestää vuoden 2017 loppuun. Lisätietoja hankkeesta: www.pienyrittajantuki.fi.

Mahdollisuuksia yrittäjien välisiin kohtaamisiin tarjoutuu toki muissakin yhteyksissä, kuten yrittäjäjärjestöjen kautta. Yhteisöllisyys luo hyvinvointia ja siksi yrittäjänkään ei pidä jäädä yksin!