« Takaisin

Pehmoyrittäjyys aikamme ilmiönä

Yrittäjyys on muuttanut muotoaan ja muuttuu jatkuvasti. Vuonna 2015 ajan ilmiöksi nousi pehmoyrittäjyys. Siinä missä media vaahtoaa negatiiviseen sävyyn pakkoyrittäjyydestä, siinä sivussa on syntynyt uudenlainen yrittäjäryhmä – pehmoyrittäjät.

Liekö osansa ollut vuosia kestäneellä YT-putkella, jossa yrityksistä on saanut lähteä niin nuoret kuin vanhat, kokemattomat ja kokeneet. Jos ikää on 58+, työelämä ei välttämättä houkuta monestakaan syystä. Ikäsyrjintä tarkoittaa suoraan sitä, että nuoret vievät paikat vanhojen nenän edestä. Se tarkoittaa myös sitä, että perustyöhön ei välttämättä haluta henkilöä 30 vuoden kokemuksella, kun työn voi hoitaa vaatimattomammallakin osaamisella. 30 vuotta sitten hankittu osaaminen voi myös olla riittämätön tässä diginatiivien ja milleniumien maailmassa.

Jos katsotaan asiaa 58+ -vuotiaan työnhakijan näkökulmasta, niin miten houkuttelevaa on työllistyä töihin, joissa ei ole haastetta nimeksikään? Tai joissa sosiaalinen ympäristö koostuu 20+ -vuotiaista työkavereista? Joiltain osin tuollainen ympäristö saattaa olla innostava ja uutta tietoa tuottava, jos ymmärtää, mistä he puhuvat: OMG, LOL, KG, Insta, LOL – sitä nykynuorten kieltä siis. Kun oma CV on viisi sivua pitkä ja työkokemus koostuu Suomen tunnetuimmista yrityksistä, miten asemoitua työhön ja työyhteisöön?

Asiakkaiden kertomukset työn muuttuneesta luonteesta ja tavoista tehdä töitä ovat aika ajoin surullista kuunneltavaa. Aika usein sieltä löytyy taustalta nuori esimies, joka on mikromanageerannut vanhemman alaisen lähes työkyvyttömäksi.  Tilanne saattaa kärjistyä ja totuus on se, että useimmat vaihtavat esimiestä, eivät itse työtä tai työpaikkaa. Nopeasti kasvavissa trendiyrityksissä johtaminen ei välttämättä ole tavoite lainkaan ja vene ilman kapteenia saattaa tuntua pelottavalta paikalta. Myös pitkään yritystä palvelleet saattavat löytää itsensä tilanteesta, jossa ennen 200 henkilöä työllistänyt organisaatio on kutistunut 50 henkilöön ja työtaakka on sen mukainen.

Työelämässään paljon kokeneet 58+ -vuotiaat kysyvätkin tässä kohtaa, onko työ koko elämä, miten minä haluaisin tämän loppuajan viettää ja kokea? Millaisen esimiehen kanssa haluaisin tehdä töitä? Vastaus on oma yritys ja sitä kautta syntyvä pehmoyrittäjyys.

Pehmoyrittäjyys tarkoittaa sitä, että ensimmäinen yritys perustetaan 58 – 64 vuoden iässä ja yritysidean kantavia voimia ovat itsensä työllistäminen, itsensä johtaminen ja mielekkään työn tekeminen. Ideaalitilanteessa henkilökohtainen talous on kunnossa, vähän säästöjä sukanvarressa, on oma asunto ja elämiseen riittää hieman vähäisempikin tulo. Oma yritys syntyy yleensä oman ammattitaidon ympärille ja markkinointia kohdentamalla asiakkaiksi valikoituu juuri sellaisia asiakkaita, joita yrittäjä haluaa. Hinnoittelulla voi tehdä selväksi, jos asiakkuus ei kiinnosta ja työmäärää voi säädellä oman kalenterin tuntien mukaan. Sen sijaan että jäisi kortistoon tai jatkaisi uuvuttavassa työsuhteessa, yrittäjänä voi nauttia tekemisen vapaudesta ja jopa täydentää eläketurvaa, jos se on jäämässä pieneksi työssäoloajalta.

Yrittäjyys taipuu moneen. Pehmoyrittäjyys on yksi tapa parantaa elämänlaatua ennen eläkkeelle jäämistä. Aina ei ole pakko tehdä täysillä.