« Takaisin

Yrittäjyydestä uusi suunta uralle

Eräänä pakkasperjantaina lähdin laittamaan auton pyörimään. Ajattelin, että auto saa pyöriä tyhjäkäyntiä muutaman minuutin sillä aikaa, kun laitan pillit pussiin toimistolla. Toimistomme on toisessa kerroksessa ja alaovi on lukossa. Kun olin saanut auton käyntiin, tajusin että sekä toimiston avaimet että puhelin ovat sisällä. Alaoveen hakkaaminen ei tuottanut toivottua tulosta. Hetken pähkäiltyäni lähdin kokeilemaan olisiko kadun toisella puolella Uusyrityskeskuksella ketään enää paikalla. Ja olihan siellä. Puhelu kollegalle ja pääsin sisään. Illalla twiittasin meitä aikaisemminkin auttaneelle Uusyrityskeskukselle kiitokset. Uusyrityskeskuksen viestintä vilkaisi Projecticon sivut ja pyysi meitä bloggaamaan yrityksemme alkuvaiheista.

Tämä tapahtumasarja kuvastaa mainiosti yrittäjyydessä eteen tulevia tilanteita. Tulee yllättäviä mutkia matkaan, niiden ratkaisemiseksi täytyy tehdä jotain, kun pyytää apua, sitä saa ja lopputulos on lopulta jotain ihan muuta kuin odotti. Unohda avaimet ja päädy vierasbloggariksi – aivan looginen tapahtumaketju vajaan vuoden yrittäjyyskokemuksella.

Ennen Projecticon perustamista Jenni, Eeva ja Minna tapasivat Ekonomiliiton tapahtumassa. Kaikki olivat etsimässä uusia suuntia urilleen, ja lopulta ajatus muotoutui puolen vuoden keskustelujen ja suunnittelun jälkeen päätökseksi perustaa yhdessä yritys. Työtaustamme olivat erilaiset: Eevalla tuotehallinnasta Nokialla ja palvelumuotoilun opinnoista, Minnalla mainostoimistosta ja yrittäjyydestä sekä Jennillä IT-alan konsultoinnista ja projektin johtamisesta. Mukaan otettiin AD Kaisa, joka on huikean taitava visualisoimaan asioita ja tekemään erottuvaa graafista suunnittelua. Olemme itse alusta asti olleet varmoja, että meidän monipuolinen osaamisemme on kova juttu. Palvelupalettimme on ainutlaatuinen.

Osaamisemme ja palveluidemme tuotteistaminen on vaatinut oman jumppansa, joka edelleen jatkuu. Olemmeko mainostoimisto? Emme. Konsultointitoimisto? Emme. Viestintätoimisto? Emme. Tarjoamme jotain enemmän. Päätimme lopulta paketoida palvelumme digitalisaatio-näkökulman ympärille. Olemme asiakkaan strateginen kumppani digitalisaation murroksessa.

Tarjoamme palveluitamme projektimuotoisesti ja asiantuntijaulkoistuksena. Tämän lisäksi koulutamme ja valmennamme. Käytännössä toimimme esimerkiksi IT-palvelutuotannossa ulkoistettuna palvelupäällikkönä, asiakkaan markkinointiviestinnän tukena graafisen suunnittelun ja viestinnän tehtävissä sekä erilaisissa projekteissa asiantuntijan tai projektipäällikön roolissa. Usein koko tiimin työpanos näkyy asiakkaan saamassa lopputuloksessa.

Projecticon rooli yrityksissä vaihtelee. Aloittavalle yritykselle suunnittelemme konseptin ja brändin: ilmeen, verkkosivut ja käyntikortit sekä autamme palveluiden tuotteistamisessa. Iso ja vakiintunut yritys tai organisaatio voi teettää laajempia kehityshankkeita tai hyödyntää palveluitamme jatkuvan palvelun mallilla.

Projectico Oy perustettiin vappuna 2015. Yhdessä yrittäminen on ollut helppoa ja inspiroivaa, välillä haastavaakin. Kun töitä tehdään yhdessä, voidaan jakaa vastuita osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Kun joltain on usko lopussa, muut tsemppaavat.  Yhteisten toimintatapojen luomisessa on ollut omat mutkat matkassa, normaalia tiimityötä siis!

Olemme saaneet apua lukuisilta eri tahoilta. Uusyrityskeskus sparrasi yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Uusyrityskeskuksen kautta pääsimme myös Suomen Yrittäjien koejäseneksi, Projectico oli pioneeri ja koejäsen numero 1 Suomessa. Koska tarjoamme business-to-business -palveluita, verkottuminen yrittäjien kanssa on meille elinehto. Nykyään vaikutamme Kuopion Yrittäjien hallituksessa. Lisäksi Projectico on mukana mm. Kauppakamarin toiminnassa.

Palataan vielä alun tarinaan. Vaikka yrittäjänä pitää tehdä töitä systemaattisesti myynnissä ja asiakastoimeksiantojen parissa, niin aina kannattaa pitää silmät auki, korvat höröllä ja avata rohkeasti suunsa eri tilanteissa. Monet kaupat ja hyvä yhteistyö ovat saaneet alkunsa seminaarin kahvihetkellä tai kuulumisten vaihtamisesta puolituttujen kanssa. Pidä ovet ja hoksottimet auki hyville sattumille!

Tutustu meihin www.projectico.fi, löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta.

Talvisin terveisin Kuopiosta,
Jenni, Minna, Eeva ja Kaisa