« Takaisin

Ystävät keksivät parhaat yritysideat

Menestyvät yritysideat eivät yleensä synny yksin kotona istumalla. Voi ollakin, että hyvä yritys syntyy omasta osaamisesta ja sitkeydestä siellä autotallissa, mutta hyvistä kavereista ei koskaan ole haittaa.

Suomesta on tullut hyvin verkostoituneiden pienten yritysten talous, jossa ystävillä on merkitystä. Yhä useampi menestystarina perustuu verkostoihin ja ystävyyssuhteisiin.

Tätä kirjoittaessani kuuntelin samalla tv:stä tarinaa siitä kuinka viiden ystävän saunaillassa todettiin ongelma, syntyi idea, havaittiin koko porukan osaaminen ja päätettiin yhdessä pistää toimeksi.

Idea oli sinänsä monen mielestä täysin mahdoton. Sanottiin, että eihän tuo voi olla mahdollista. Kaverit kuitenkin uskoivat tekemiseensä.

Nyt, vain neljä vuotta myöhemmin, tämä porukka on synnyttänyt monen suomalaisen tunteman brändin. Maailmallakin palkitun.

Kaiken muun lisäksi tämän yrityksen tarina on ylistys ystävyydelle. Siitä mihin yksi saunailta hyvien verkostojen kesken voi johtaa.

Siitä on pohjimmiltaan kysymys Suomen Yrittäjien yrittäjäristeilylläkin: haluamme tarjota alustan, jonka myötä syntyy yrittäjien kesken uusia ystävyyssuhteita ja ehkä myös uusia yrityksiä. Sitä Suomi tarvitsee – luottamusta ja uusia verkostoja.

Tämän esimerkkiyrityksen tarina ja tuote ovat mukana yrittäjäristeilyllä. Sellaisena kuin sitä on kehuttu: kotimaisena, uutena, maultaan hienostuneena, omintakeisena ja pehmeänä.  Mutta minusta hienointa on se tarina, joka syntyi ystävyyden kautta.

Hyvää ystävänpäivää!

Anssi Kujala

P.S. Mikä se yritys sitten on? Se on Kyrö Distillery Company.

Teksti on julkaistu alun perin Suomen Yrittäjien blogissa. Kirjoitus on osa ”Energiaa yrittäjille”-blogisarjaa, jonka kirjoittajina toimivat Suomen suurimman yrittäjäristeilyn puhujat ja kumppanit. Lue lisää www.yrittajaristeily.fi.