Suomen Uusyrityskeskukset ry https://www.uusyrityskeskus.fi Tue, 18 Feb 2020 11:02:48 +0000 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 Viisi vinkkiä verkostoitumiseen https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/viisi-vinkkia-verkostoitumiseen/ Tue, 18 Feb 2020 11:02:48 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=35541 Puhelin soi kuumana, kun uusi yritys on rekisteröity kaupparekisteriin ja sieltä löytyy yrittäjän puhelinnumero. Uudella yrittäjällä on paljon kavereita. Vakuutusyhtiöt, puhelinoperaattorit, tilitoimistot ja erilaiset järjestöt soittavat ja kauppaavat palveluitaan. Kun itse aikanaan lähdin yrittäjäksi, pyrin välttämään puhelimessa tehtyjä hankintoja ja tekemään sitoumuksia vain hitaasti harkiten. Sen sijaan jäseneksi lähdin useampaankin yhdistykseen ja järjestöön. Rakensin verkostoja […]

The post Viisi vinkkiä verkostoitumiseen appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Puhelin soi kuumana, kun uusi yritys on rekisteröity kaupparekisteriin ja sieltä löytyy yrittäjän puhelinnumero. Uudella yrittäjällä on paljon kavereita. Vakuutusyhtiöt, puhelinoperaattorit, tilitoimistot ja erilaiset järjestöt soittavat ja kauppaavat palveluitaan.

Kun itse aikanaan lähdin yrittäjäksi, pyrin välttämään puhelimessa tehtyjä hankintoja ja tekemään sitoumuksia vain hitaasti harkiten. Sen sijaan jäseneksi lähdin useampaankin yhdistykseen ja järjestöön. Rakensin verkostoja enimmäkseen siksi, että tein aluksi töitä yksin, joten kaipasin sosiaalisia kontakteja. Huomasin kuitenkin melko pian, että verkostojen kautta sain asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja arvokasta vertaistukea muilta yrittäjiltä. Verkostojen avulla yritykseni kasvoi ja parhaimmillaan työllistin 19 henkilöä.

Kun verkostoituu monessa eri yhteisössä ja erilaisten ihmisten kanssa, huomaa pian, että oman kuplan ulkopuolelta saa usein parhaita vinkkejä ja kokemuksia. Verkostojen hyödyt ovat monenlaiset. Kaikki ei ole rahassa mitattavia, vaan joskus virkistäytyminen ja oma hyvinvointi on taloudellista hyötyä merkittävämpää.

Tässä viisi vinkkiä verkostoitumiseen:

1. Aloittavana yrittäjänä kannattaa avoimesti tutustua ja mennä mukaan erilaisiin verkostoihin

Ajan myötä sitä jää kiinni niihin, joissa viihtyy ja joista on apua oman yrityksen kasvulle ja menestykselle. Käyntikorttien merkitys tuntuu vähenevän, mutta kannattaa jättää joku muistijälki ihmisille. Siihen käyntikortti on edelleen paras tapa. Kuva, QR-koodi tai joku muu ”juttu” omassa käyntikortissa helpottaa sitä, että sinut muistetaan.

2. Aktiiviselle yrittäjälle verkostot rakentuvat melko helposti osallistumalla erilaisiin oman toimialan ja yrittäjäjärjestöjen tilaisuuksiin

Jäsenmaksun saa nopeasti hankittua takaisin jäsenetuja hyödyntämällä, mutta ennen kaikkea osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ahkerasti. Älä pelkää kilpailijoita. Heiltä saa useimmiten parasta vertaistukea ja vinkkejä. Lisäksi monen kanssa voi löytyä yhteistyötä. Kun itsellä on tilauskirjat täynnä, niin kilpailijan suosittelu kannattaa. Sen saa yleensä jossain muodossa takaisin.

3. Henkilökohtaiset kontaktit ja tapaamiset ovat verkostoitumisen edellytys

Some ja erilaiset viestivälineet helpottavat elämää, mutta harvoin syntyy syvää vuorovaikutusta sähköpostin välityksellä. Kun on tavannut livenä ja keskustellut muustakin kuin työstä, niin on helppo soittaa ja pyytää apua. Täytyy kuitenkin muistaa, että vuorovaikutus ja avun antaminen pitää olla molemminpuolista.

4. Älä rakenna verkostoa väkisin

Verkostoitumisesta löytyy monenlaisia ohjeita. Kannattaa kuitenkin toimia itselleen luontevalla tavalla. Toiset rakentavat verkostoja systemaattisesti, toiset taas sattumanvaraisesti sen mukaan missä ikinä liikkuukin. Verkostoituminen ei edellytä supersosiaalista luonnetta. Voit osallistua maksullisiin verkostoitumistilaisuuksiin, joissa ohjataan kontakteihin ja luodaan yhteistyötä systemaattisesti. Niiden avulla pääset alkuun.

5. Pyri muistamaan ainakin etunimi

Jokaisen kontaktin taustatietoja ei pysty millään pitämään muistissa, mutta on kiva, kun voi tervehtiä toista nimellä. Juttelun lomassa yleensä tulee esille monta asiaa ja joskus voi ihan rehellisesti kysyä ja myöntää, ettei muista missä on tavattu. Hyödynnä sosiaalista mediaa. Näin ihmiset pysyvät mukana ja yhdistät helpommin kasvot ja nimen.

Lähde rohkeasti liikkeelle, ole aidosti kiinnostunut muista ihmisistä. Melko pian huomaat, että sinulla on arvokas verkosto ympärilläsi.

The post Viisi vinkkiä verkostoitumiseen appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Vahvat juuret, hyvät tulokset – uusi vuosikymmen vaatii uutta strategiaa https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/vahvat-juuret-hyvat-tulokset-uusi-vuosikymmen-vaatii-uutta-strategiaa/ Mon, 27 Jan 2020 12:51:10 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=35467 Suomen Uusyrityskeskukset-verkosto täytti viime vuonna 30 vuotta. En tarkkaan tai varmuudella tiedä, mutta uskallan väittää perustajien ajatelleen jotenkin näin: yrittäjyyttä pohtiva suomalainen ansaitsee kunnollisen ja laadukkaan sparrauksen yritysidealleen, omalle osaamiselleen ja kunnolliset neuvot siihen, miten yrityksen perustaminen tapahtuu. Toimintamme perusidea pohjautuu Britannian jobs&society-yhteisöön, joka rantautui Pohjoismaihin, kun Volvo-konsernin pääjohtaja Pehr G. Gyllenhammar kysyi, mitä konkreettista […]

The post Vahvat juuret, hyvät tulokset – uusi vuosikymmen vaatii uutta strategiaa appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Suomen Uusyrityskeskukset-verkosto täytti viime vuonna 30 vuotta.

En tarkkaan tai varmuudella tiedä, mutta uskallan väittää perustajien ajatelleen jotenkin näin: yrittäjyyttä pohtiva suomalainen ansaitsee kunnollisen ja laadukkaan sparrauksen yritysidealleen, omalle osaamiselleen ja kunnolliset neuvot siihen, miten yrityksen perustaminen tapahtuu.

Toimintamme perusidea pohjautuu Britannian jobs&society-yhteisöön, joka rantautui Pohjoismaihin, kun Volvo-konsernin pääjohtaja Pehr G. Gyllenhammar kysyi, mitä konkreettista elinkeinoelämä voisi tehdä yhteiskunnan hyväksi – muutakin kuin tarjota työpaikkoja ja tuottaa verotuloja.

Vastaus Ruotsissa löytyi Uusyrityskeskus-toiminnasta. Suomessa työministeriön nuori tutkija Åsa Sundholm kuuli asiasta ja esitti idean Repola Oy:n toimitusjohtajalle Tauno Matomäelle, joka innostui ja lähti toimimaan. Syntyi suomalainen sovellus.

Myös valtio ja kunnat näkivät alkavan yrittäjän neuvonnan vaikutuksen työllisyyden parantamisessa. Yritykset puolestaan näkivät heti, että uusyrittäjyyttä synnyttävän toiminnan tukeminen on yrityksille luonteva tapa kantaa yhteiskuntavastuuta sekä edistää Suomen kasvua ja hyvinvointia. Näin Uusyrityskeskuksia syntyi julkisen ja yksityisen sektorin yhteisrahoituksella nopeasti eri puolille Suomea.

Edelleen toimintamme on erinomainen esimerkki valtion, kuntien, järjestöjen ja yrityksien välisestä yhteistyöstä. On suorastaan hämmästyttävää, että vastaavaa yhteistyön toimintamallia ei ole muille aloille syntynyt.

Yhteiskuntavastuu lienee se tekijä, joka toimijoita yhdistää – ja jota meidän pitää nytkin vahvistaa.

Toiminnan ydin luotettavissa neuvoissa

Noihin järjestön synnyttämisen vuosiin osuu myös ensimmäisen oman yritykseni perustaminen. Perustin opiskeluaikoina ravintolan, maanläheisimmin sanottuna keskiolutbaarin. Kaipasin perustaessa apua tai ainakin varmuutta yrityksen perustamiseen, mutta neuvontaa ei ollut tarjolla. Pienen maalaiskunnan toimistolla lähinnä pohdittiin, että kenenkähän asia tämä voisi olla ja työvoimatoimistossa elettiin aikaa, jolloin tärkein homma oli huolehtia työttömistä.

Perustamani yritys menestyi ja vaikka en ole työurallani muutamaa jaksoa lukuun ottamatta ansainnutkaan pääasiallista elantoani yrittäjyydestä, tämä kokemus on vaikuttanut aina suhtautumiseeni yrityksen perustamiseen.

Ajattelen siten, että vaikka kuinka vahva persoona onkaan perustamassa yritystä, ansaitsee hän parhaan mahdollisen avun perustamispohdinnoissa.

Siitä lopulta on kysymys Uusyrityskeskuksien toiminnassa.

Jo tänään Uusyrityskeskusten verkosto on tuloksellisin ja tunnetuin yrittäjäksi aikovien ja aloittavien yrittäjien neuvontaverkosto. Mutta yhä useampi päättäjä ja yhteistyökumppani pitää saada ymmärtämään, että luotettavalla yritysten perustamisneuvonnalla on vaikuttava merkitys.

Pelkästään se, että Uusyrityskeskukset palvelevat vuosittain noin 16 000 asiakasta on monelle uusi tieto, josta kannattaa ja pitää kertoa.

Näkymä nyt 2030-luvulle

Valtakunnallisen SUK ry:n uusi hallitus piti ensimmäisen kokouksensa viime viikolla ja käynnistimme mm. strategiatyömme.

Aika tälle työlle on oikea. Edellinen strategiakausi loppuu, mutta myös toimintaympäristössämme on tapahtunut muutoksia, joiden myötä Uusyrityskeskukset ovat jälleen uusien haasteiden edessä. Yhteinen näkymämme on hyvä pohtia ja kirkastaa.

Toimintamme ydin alussa mainitusta ei ole juuri muuttunut vuosien saatossa. Neuvontamme tukemana perustetut yritykset työllistävät jo alkuvaiheessa keskimäärin 1,3 henkilötyövuotta. Yli 80 prosenttia yrityksistä toimii vielä viiden vuoden kuluttua ja ne työllistävät kiihtyvällä vauhdilla. Henkilötyövuosia syntyy.

Yrittäjyyden ja yrittäjämäisen suosion kasvu tekee Uusyrityskeskusten palveluista tulevaisuudessa yhä tärkeämpiä. Digitaalisuus, joka toisaalta lisää tietoa ja tekee palveluista helpompia, toisaalta myös vaikeuttaa yrittäjyyttä pohtivan tietä luotettavan tiedon äärelle. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että jokainen voisi löytää Uusyrityskeskuksen palvelut.

Yksi yhteinen tavoitteemme pitää olla Uusyrityskeskusten toiminnan rahoituksen vahvistaminen.

Me kaikki ymmärrämme, miten tärkeää ja vaikuttavaa työtä Uusyrityskeskukset tekevät. Mutta tiedän, että kaikki eivät ole tästä asiasta valaistuneita. Meidän pitää yhdessä entistä enemmän viestiä myös uusille tahoille työmme merkityksellisyydestä.

Uutta kohti, tehtyä ja toiminta-ajatusta kunnioittaen,

The post Vahvat juuret, hyvät tulokset – uusi vuosikymmen vaatii uutta strategiaa appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Uusi työaikalaki laajentaa työajasta sopimisen vapautta – Hyödynnä Sopimustiedon älykkäitä työsopimuksia https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/uusi-tyoaikalaki-laajentaa-tyoajasta-sopimisen-vapautta-hyodynna-sopimustiedon-alykkaita-tyosopimuksia/ Wed, 15 Jan 2020 12:38:00 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=35430 Meitä kaikkia koskettava työaikalaki on uudistunut. Sääntelyn pääpiirteet esimerkiksi työn enimmäismäärästä ja lepoajoista ovat ennallaan, mutta erityisesti johtajien ja tietotyötä tekevien työaikarajoitukset ovat muuttuneet. Muutokset puhuvat pitkälti vapaamman sopimisen puolesta. Pääsääntöön liittyviä poikkeussääntöjä (esim. liukuva työaika) joustavoitetaan uudessa laissa niin, että ne vastaisivat paremmin 2020-luvun mahdollisuuksia ja asenteita työn ja vapaa-ajan mielekkäässä järjestämisessä. Uudistuneen lainsäädännön […]

The post Uusi työaikalaki laajentaa työajasta sopimisen vapautta – Hyödynnä Sopimustiedon älykkäitä työsopimuksia appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Neljä henkiliöä istumassa

Meitä kaikkia koskettava työaikalaki on uudistunut. Sääntelyn pääpiirteet esimerkiksi työn enimmäismäärästä ja lepoajoista ovat ennallaan, mutta erityisesti johtajien ja tietotyötä tekevien työaikarajoitukset ovat muuttuneet. Muutokset puhuvat pitkälti vapaamman sopimisen puolesta.

Pääsääntöön liittyviä poikkeussääntöjä (esim. liukuva työaika) joustavoitetaan uudessa laissa niin, että ne vastaisivat paremmin 2020-luvun mahdollisuuksia ja asenteita työn ja vapaa-ajan mielekkäässä järjestämisessä.

Uudistuneen lainsäädännön keskeisimmät muutokset:

1. Liukuva työaika: Liukuvassa työajassa annetaan mahdollisuus pidempiin vuorokautisiin liukumarajoihin ja suurempaan enimmäissaldoon.
2. Joustotyösopimus: Täysin uutena sopimusmallina mahdollistetaan joustotyösopimus, jossa työntekijä saa itsenäisesti ajoittaa kaiken tai valtaosan työajastaan.
3. Työaikapankki: Työaikapankki mahdollistetaan kaikilla työpaikoilla – aiemmin tämä oli mahdollista vain työsuhteissa, jotka olivat jonkun työehtosopimuksen alaisia.
4. Etätyö: Kaikki etätyö siirretään työaikaseurannan ja -sääntelyn piiriin – aiemmin työnantajan ei tietyin edellytyksin tarvinnut valvoa työaikaa työpaikan ulkopuolella lainkaan.
5. Johtajat: Työaikarajoituksia sovelletaan aiempaa useampiin johtavassa asemassa oleviin työntekijöihin.

Aiempaa laajemmat mahdollisuudet hyödyntää liukuvaa työaikaa

Liukuvan työajan sopimus mahdollistaa työntekijän säännöllisen työajan järjestämisen niin, että työntekijällä on tiettyjen reunaehtojen puitteissa oikeus itsenäisesti päättää työpäivänsä aloittamisen ja lopettamisen ajankohdat sekä työpäivänsä pituus. Työntekijälle liukuva työaika voi mahdollistaa monenlaisia etuja, kuten joustavammat vapaa-ajan mahdollisuudet, hiljaisen toimiston työrauhan ja ruuhkien välttämisen.

Työnantajalle sopimuksesta syntyy parempi mahdollisuus resursoida sesonkitöitä tai muuta kiireistä aikaa, jolloin työtä on tarjolla enemmän kuin muina aikoina. Käytännössä myös kallista ylityötä pystytään välttämään helpommin.

Joustotyösopimus uutena ratkaisuna vapaaseen tietotyöhön

Joustotyö on uuden työaikalain ratkaisu vaativaan asiantuntijatyöhön, jossa työtä ei ole syytä sitoa tiettyyn aikaan tai paikkaan juuri lainkaan. Se on käytännössä liukuvaakin työaikaa joustavampi ratkaisu työajan sijoitteluun.

Työntekijälle joustotyöaika antaa pääpiirteissään vapauden päättää työajastaan. Työnantajalle se antaa mahdollisuuden luopua tietyistä jäykkyyksistä, jotka eivät välttämättä sovi tarjottavan työn kuvaan – tyypillisesti tietotyöhön – kuten työvuorolistoista ja sunnuntaityökorvauksista. Parhaimmillaan työnteosta saadaan tuloksellisempaa ja mielekkäämpää sekä työnantajan että työntekijän näkökulmasta.

Työaikapankki mahdollistaa joustavan järjestelyn työlle ja vapaa-ajalle

Uusi työaikalaki sallii aiemmasta poiketen työaikapankista sopimisen kaikilla työpaikoilla siitä riippumatta, velvoittaako työnantajaa mikään valtakunnallinen työehtosopimus.

Työaikapankki on järjestelmä, johon työnantaja ja työntekijä voivat sopia säästettäväksi työaikaa, vapaita tai muita rahamääräisiä etuuksia. Työaikapankki palvelee parhaimmillaan sekä työnantajan että työntekijän etuja – se antaa työnantajalle paremmat mahdollisuudet resursoida esimerkiksi ruuhkahuippuja ja työntekijä saa joustoa työn ja vapaa-ajan yhdistämiseen.

Täydennä työsopimusta etätyösopimuksella

Etätyön sisältö on pitkälti työnantajan ja työntekijän välisen sopimuksen varassa. On tärkeää sopia esimerkiksi siitä, milloin etätyötä saa tehdä ja kuka vastaa etätyössä tarvittavien välineiden hankinnasta sekä muista kustannuksista. Uuden työaikalain myötä kaikki etätyö luetaan työaikaseurannan ja -sääntelyn piiriin – aiemmin työnantajan ei tietyin edellytyksin tarvinnut valvoa työaikaa työpaikan ulkopuolella lainkaan.

Johtajasopimus – johtavassa asemassa olevan työntekijän työsopimus

Uuden työaika-autonomiaa koskevan edellytyksen myötä aiempaa useampi johtaja luetaan työaikalain soveltamisalaan. Työaikalakia ei sovelleta työntekijän johtavan aseman vuoksi, jos kaksi edellytystä täyttyy. Ensinnäkin työtä on pidettävä työntekijän työtehtävien ja aseman perusteella yrityksen tai sen itsenäisen osan johtamisena tai tällaiseen johtamistehtävään rinnastettavana itsenäisenä tehtävänä.

Toinen edellytys on täysin uusi. Sen mukaisesti edellytetään, että työntekijän työaikaa ei ennalta määritellä eikä työajan käyttöä valvota (ns. työaika-autonomia). Tässä merkityksellistä on, että työntekijällä on tosiasialliset mahdollisuudet vaikuttaa työaikansa pituuteen ja sijoitteluun.

Työsuhteen alkaessa juridisia riskejään voi pienentää kirjaamalla jo työsopimukseen (johtajasopimukseen) selväsanaisesti, että osapuolet katsovat johtajatoimen olevan työaikalain soveltamisalan ulkopuolella, jos tästä on yksimielisyys.

Lähetä työsopimusten allekirjoituskutsut tekstiviestitse

Sopimustieto.fi -palvelussa voit lähettää allekirjoituskutsut osapuolille tekstiviestillä tai sähköpostitse asiakirjan laadinnan jälkeen. Allekirjoituksen voi siis hoitaa työsopimuksiin helposti älypuhelimen näytölle sormella tai kosketusnäyttökynällä piirtäen, missä ja milloin vain. Asiakirjan laatija ja osapuolet saavat ilmoituksen sähköpostitse, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet asiakirjan.

Sähköinen allekirjoitus on juridisesti pätevä tapa allekirjoittaa sopimukset ja muut asiakirjat, Suomessa ja muissa EU-jäsenmaissa. Sähköisestä allekirjoituksesta jää vahvemmat tekniset todisteet kuin perinteisestä allekirjoituksesta.

Sopimukset arkistoituvat automaattisesti

Palvelu arkistoi niin valmiit kuin keskeneräiset asiakirjasi automaattisesti yhteisösi Sopimustilille. Pääset arkistoosi kaikilla älylaitteilla, joten asiakirjat kulkevat aina mukanasi. Voit myös tarvittaessa monistaa arkistossa olevia asiakirjoja ja sillä tavalla helpottaa toistuvien asiakirjojen laadintaa. Lisäksi voit asettaa muistutuksia asiakirjojen tärkeistä päivämääristä. Palvelu toimittaa muistutukset sinulle tai nimeämällesi henkilölle sähköpostitse.

Voit tutustua kaikkiin kirjoituksessa mainittuihin sopimuksiin Sopimustiedon sivuilla.

Saat Sopimustiedon kehittämän Sopimuskoneen käyttöösi Uusyrityskeskusten edulla täältä: https://sopimustieto.fi/uusiyritys

 

The post Uusi työaikalaki laajentaa työajasta sopimisen vapautta – Hyödynnä Sopimustiedon älykkäitä työsopimuksia appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Kehitä talousosaamistasi – avain kilpailukykyyn ja kannattavuuteen https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/kehita-talousosaamistasi-avain-kilpailukykyyn-ja-kannattavuuteen/ Tue, 03 Dec 2019 11:09:38 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=35233 Talousosaaminen, eli ymmärrys taloudesta ja kyky suunnitella ja ohjata sitä, on tärkeä lähtökohta pienten yritysten menestyksessä. Me haastamme Sinut kehittämään talousosaamista kanssamme. Me rakennamme digitaalisen koulutuskokonaisuuden, joka on takuulla käytännönläheinen ja jonka oppeja voi suoraan soveltaa omassa toiminnassa. Kokonaisuuden läpikäynti ei vaadi paljoa aikaa, se ei maksa Sinulle mitään ja sen voi suorittaa omassa aikataulussa, […]

The post Kehitä talousosaamistasi – avain kilpailukykyyn ja kannattavuuteen appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Talousosaaminen, eli ymmärrys taloudesta ja kyky suunnitella ja ohjata sitä, on tärkeä lähtökohta pienten yritysten menestyksessä. Me haastamme Sinut kehittämään talousosaamista kanssamme.

Me rakennamme digitaalisen koulutuskokonaisuuden, joka on takuulla käytännönläheinen ja jonka oppeja voi suoraan soveltaa omassa toiminnassa. Kokonaisuuden läpikäynti ei vaadi paljoa aikaa, se ei maksa Sinulle mitään ja sen voi suorittaa omassa aikataulussa, osissa, silloin kun Sinulle parhaiten sopii.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa rakennamme kokonaisuuden yhteistyössä yrittäjien ja Uusyrityskeskusten kanssa ja testaamme, että se myös toimii. Sen jälkeen kokonaisuus on kaikkien Uusyrityskeskusten piirissä olevien yrittäjien käytettävissä.

Jotta voimme rakentaa toimivan koulutuskokonaisuuden ja luotettavasti selvittää, kuinka hyvin koulutus palvelee yrittäjiä ja auttaa pienyrityksiä menestymään, kutsumme Sinut mukaan hankkeeseen. Mukaan mahtuu 300 ensimmäisenä ilmoittautunutta yrittäjää. Ilmoittautumalla mukaan saat digitaalisen koulutuskokonaisuuden käyttöösi. Digitaalisen koulutussisällön lisäksi sinulla on mahdollisuus kysyä talousasioista ja saada henkilökohtaista tukea meiltä koulutuksen tarjoajilta.

Mitä minä tästä hyödyn?

Saat käytännönläheisen ja tiiviin opintokokonaisuuden käyttöösi ilmaiseksi. Hankkeen alussa toteutettava talousosaamiseen liittyvä kartoitus antaa Sinulle hyvän lähtökohdan itsearvioinnille ja osaamisen kehittämiselle. Ilmoittautumalla mukaan kehität omaa talousosaamistasi ja autat meitä luomaan kokonaisuuden, jolla muutkin aloittelevat yrittäjät saavat talousasiat haltuun. Käyttämällä oppeja omassa toiminnassasi hyöty näkyy myös yrityksesi kassassa.

Mitä tämä minulta vaatii?

Hankkeen alussa kartoitamme talousosaamisen tasoa haastattelemalla Sinua. Aikaa tähän kuluu n. 20-30 minuuttia ja puhelu voidaan sopia sinulle sopivaan ajankohtaan. Sitoudut käymään koulutuskokonaisuuden läpi (5 modulia, kunkin kesto 30-60 min) sen saatuasi. Toivomme, että hyödynnät oppeja omassa yritystoiminnassasi. Koulutuksen jälkeen keräämme kokemuksesi koulutuskokonaisuudesta ja siitä, miten talousosaamisesi on kehittynyt.

Olenko minä oikea henkilö tähän?

Olet, jos olet utelias ja haluat oppia lisää talousasioista. Osallistuminen ei edellytä ennakko-osaamista talousasioista eikä edistyneitä tietoteknisiä taitoja.

Keitä koulutuksen tarjoajat ovat?

Hankkeen toteuttaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu ja Tampereen Yliopisto yhteistyössä uusyrityskeskusten kanssa. Meillä on pitkä kokemus yrittäjien kouluttamisesta, olemme itse yrittäjiä ja olemme toimineet pienten aloittelevien yritysten hallituksissa ja neuvonantajina. Olemme toteuttaneet useampia digitaalisia oppimiskokonaisuuksia menestyksellisesti. Hanketta johtaa professori Teemu Malmi Aalto-yliopistosta ja ryhmään kuuluvat KTM Kati Kouhia-Kuusisto ja prof., TkT Teemu Laine Tampereen yliopistosta ja KTT David Derichs Aalto-yliopistosta.

Ilmoittaudu mahdollisimman pian tämän linkin välityksellä http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/29527/lomakkeet.html

Lisää tietoa hankkeesta joko kati.kouhia-kuusisto@tuni.fi tai teemu.malmi@aalto.fi

The post Kehitä talousosaamistasi – avain kilpailukykyyn ja kannattavuuteen appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Aloittava yrittäjä vakuutusvaihtoehtojen äärellä https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/aloittava-yrittaja-vakuutusvaihtoehtojen-aarella/ Wed, 20 Nov 2019 09:48:58 +0000 https://uusyrityskeskus.fi/?p=34881 Kun ratkaiseva päätös yrittäjäksi ryhtymisestä on tehty, jää usein syvällisemmin pohtimatta, miten toteuttaa itselleen turvaa yritystoiminnan käynnistyessä. Asioita voi tarkastella riskin siirtämisen, jakamisen ja itsellä pitämisen näkökulmista. Osan voi hoitaa sopimuksin kumppanin sekä asiakkaiden kanssa ja osassa auttavat vakuutusyhtiön asiantuntijat tai taloushallinnon ammattilaiset. Yrittäjän sosiaaliturva on budjetoitava kuluerä Usein yrittäjäksi siirrytään palkansaajasta tai yhä useammin […]

The post Aloittava yrittäjä vakuutusvaihtoehtojen äärellä appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Kun ratkaiseva päätös yrittäjäksi ryhtymisestä on tehty, jää usein syvällisemmin pohtimatta, miten toteuttaa itselleen turvaa yritystoiminnan käynnistyessä. Asioita voi tarkastella riskin siirtämisen, jakamisen ja itsellä pitämisen näkökulmista. Osan voi hoitaa sopimuksin kumppanin sekä asiakkaiden kanssa ja osassa auttavat vakuutusyhtiön asiantuntijat tai taloushallinnon ammattilaiset.

Yrittäjän sosiaaliturva on budjetoitava kuluerä

Usein yrittäjäksi siirrytään palkansaajasta tai yhä useammin suoraan opiskelijasta. Edelleen, vaikka yrittäjän sosiaaliturva on kehittynyt merkittävästi parin viime vuosikymmenen ajan, on hyvä tiedostaa erot yrittäjän ja palkansaajan sosiaaliturvan välillä. Yrittäjän sosiaaliturva ja yrityksen riskien kattaminen siirretysti (vakuuttamalla) on hyvä ottaa huomioon jo yrityksen budjetoinnissa. Kaikki edellä mainitut vakuuttamiseen (vapaaehtoiset / lakisääteiset) liittyvät kuluerät ovat budjetoitavia kulueriä, ja niiden huomioinen täysimääräisesti jälkeenpäin voi muodostua haasteelliseksi.

Ainoa pakko, joka yrittäjäksi tulkittavalla henkilöllä on, on ottaa YEL eli Yrittäjäeläkevakuutus, jo yritystoiminnan alkuvaiheessa. Eläkevakuutuksessa on hyvä huomioida seuraavat seikat:

  • aloittava yrittäjä saa YEL -vakuutukseen 22 prosentin alennuksen neljäksi vuodeksi
  • vakuutus sisältää vanhuuseläkkeen lisäksi työkyvyttömyys- ja perhe-eläkkeen, jotka monesti unohdetaan vakuutukseen liittyvää työtuloa määriteltäessä
  • vakuutuksen perustana oleva vuosityötulo vaikuttaa muun muassa Kelan etuuksiin.

Osakassopimus turvaa yritystoiminnan jatkumisen

Jos aloitat yritystoiminnan täysin yksin, niin ettei siihen osallistu lähipiiriäsi etkä ole avo- tai avioliitossa, vastaat pitkälti itse itsestäsi. Jos yritystoimintaan osallistuu puolisosi, perheenjäsen / -jäseniä tai olet perustanut yrityksen kumppanin kanssa, niin tilanne on jo toinen. Tällöin on tärkeää laatia yhtiö- tai osakassopimus ennen yritystoiminnan käynnistämistä. Sopimuksessa määrittelette ne ehdot, joilla yrityksestä voidaan luopua. Näin helpotat yritystoiminnan jatkamista niissä tilanteissa, joissa toinen osapuoli haluaa tai joutuu irtautumaan yritystoiminnasta ja sinä haluat jatkaa sitä. Samalla vältyt mahdollisesti monien vuosien riidoilta esimerkiksi perikunnan kanssa.

Yrittäjänä 24/7

Yrittäjät ovat tunnetusti aktiivisia niin työ- kuin siviilielämässäkin. Tämän myötä kasvaa myös todennäköisyys joutua tapaturmaan. Yrittäjän työ- ja vapaa-aikaa on kuitenkin lähes mahdotonta erotella toisistaan eli tapaturmaturvan tulisi olla voimassa 24 tuntia vuorokaudessa. Yrittäjän tapaturmavakuutus kattaa myös mahdollisesta ammattitaudista ja/tai tapaturmasta aiheutuvia uudelleenkoulutus- ja/tai kuntoutuskustannuksia.

Nykyään yhä useampi aloittava yritys hakeutuu kansainväliseksi heti ensimetreiltä. Usein unohtuu se tosiasia, että kotivakuutuksen yhteydessä oleva matkavakuutus ei kata yritykseen liittyviä matkoja, vaan se on tarkoitettu puhtaasti lomamatkoille. Eli kansainvälistyminen vaatii matkustamisen ja muiden riskien osalta omaa vakuutusturvaa ja maakohtaisten riskien kartoittamista.

Edellä mainittujen lisäksi on hyvä harkita kokonaisturvan täydentämistä sairauskuluvakuutuksella, jolla mahdollistetaan sairauksien mahdollisimman nopea ja hyvä hoito. Ratkaisuun voi sisällyttää myös päivärahan, jolloin pitkäaikaisessa sairaudessa myös tulot ovat ainakin osittain turvattu. Laskentatavasta johtuen Kelan maksama sairauspäiväraha ei vastaa todellisia tuloja ja tämä tulee usein yrittäjälle yllätyksenä.

Autokin vaatii määräaikaishuoltoa

Ennen kuin yritys on tehnyt yhtään sitoumusta mihinkään, sillä olisi hyvä olla voimassa vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Näin turvattaan esimerkiksi toimeksiantoon, tilaukseen tai vuokraukseen liittyviin erimielisyyksiin kohdistuvia riskejä – edellyttäen että yrittäjä tai yritys on vastuussa niistä.

Yritystoimintaan liittyvät riskit vaativat aina erillisen kartoituksen heti toiminnan alkuvaiheessa ja sellainen on hyvä tehdä vähintään kerran vuodessa asiantuntijan kanssa. Näin liiketoiminnan muutoksista tai laajentumisesta syntyvät uudet riskit eivät jää turvan ulkopuolelle. Yritystoimintaa voitaisiinkin verrata autoon, joka vaatii määräaikaishuoltoa toimiakseen moitteettomasti.

The post Aloittava yrittäjä vakuutusvaihtoehtojen äärellä appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Markkinointi on saatava rokkaamaan https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/markkinointi-on-saatava-rokkaamaan/ Thu, 07 Nov 2019 09:26:14 +0000 https://uusyrityskeskus.fi/?p=33113 Starttiraha on valtion myöntämää harkinnanvaraista tukea päätoimiselle uudelle yrittäjälle. Kun täydennät sitä Startti Plus -palvelulla, saat Uusyrityskeskuksesta oman, kokeneen neuvonantajan maksutta yrityksesi tueksi. Startti Plus ‐palvelussa sinulle laaditaan konkreettinen suunnitelma myynnin kehittämiseen. Autojen kanssa ikänsä tekemisissä ollut Harri Sutinen huomasi parisen vuotta sitten selkeän tarpeen muuttaa perinteistä vaihtoautokauppaa tulevaisuuden digitaalista kaupankäyntiä vastaavaksi. Syntyi AutoTeddy: uusi […]

The post Markkinointi on saatava rokkaamaan appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Starttiraha on valtion myöntämää harkinnanvaraista tukea päätoimiselle uudelle yrittäjälle. Kun täydennät sitä Startti Plus -palvelulla, saat Uusyrityskeskuksesta oman, kokeneen neuvonantajan maksutta yrityksesi tueksi. Startti Plus ‐palvelussa sinulle laaditaan konkreettinen suunnitelma myynnin kehittämiseen.

Autojen kanssa ikänsä tekemisissä ollut Harri Sutinen huomasi parisen vuotta sitten selkeän tarpeen muuttaa perinteistä vaihtoautokauppaa tulevaisuuden digitaalista kaupankäyntiä vastaavaksi. Syntyi AutoTeddy: uusi suomalainen palvelu, joka tekee autokauppaa välitystoimintana. StarttiPlussan Harri Sutinen teki NewCo Helsingissä.

  1. Mitä yrityksellesi kuuluu juuri nyt?

AutoTeddyn liiketoiminta kasvaa tasaista ja hallittua tahtia. Reilun kahden vuoden aikana olemme huomanneet, että kaiken ytimenä on lanseeraamamme auton esittelyvideo. Videon avulla autot esitellään, myydään ja toimitetaan vaikka toiselle puolelle Suomea ilman, että autoa on fyysisesti tarvinnut käydä katsomassa.

Nettikauppa on entistä vahvemmin mukana liiketoimintakonseptissamme. Olemme kehittäneet muun muassa vaihtoautojen kuntotarkastusta ja vaihtoautoturvaa, joka sisältyy aina välityspalkkioomme. Kannattavuuden keskiössä on tuoda läpinäkyvyys ja rehellisyys autokauppaan.

  1. Teit StarttiPlussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen NewCo Helsingissä. Miksi yrittäjän kannattaa käyttää se hyödykseen?

Ulkopuolisen neuvonantajan kanssa et niinkään saa mitään toimintaohjeita miten tehdä, vaan siinä kaivetaan sinulta itseltäsi vastauksia sekä toiminnan haasteista että vahvuuksista. Rehellisyys itselle yritystoiminnassa on tärkeää, jotta näet missä olet onnistunut ja missä kenties epäonnistunut. Virheetkin kuuluvat yrittäjyyteen eikä niistä pidä lannistua vaan oppia. Startti Plus-sparraus valmistaa yrittäjyyspolulla välttämään karikoita ja virhelaskelmia. Se on hyvä tapa käydä läpi puolueettoman asiantuntijan kanssa niin oma osaaminen kuin liiketoimintamallikin. Startti Plus antaa vastauksia yrittämisen ja itsensä kehittämisen haasteisiin ja vaatimuksiin.

  1. Mitä olet oppinut tai oivaltanut myynnistä ja markkinoinnista yrittäjänä toimiessasi?

Myynti ja markkinointi ovat yritystoiminnan keskiössä. Ilman toimivaa tuotetta myyminen on turhaa, kukaan ei halua ostaa huonoa tuotetta. Ja markkinointia taas on turha tehdä huonolle tuotteelle, joka ei myy.

Oli kyse myynnistä tai markkinoinnista, niin tee molemmille selkeät suunnitelmat, sisällöt ja tavoitteet. Yrittäjälle ei riitä, että tuote on hyvä, vaan markkinointikin on saatava rokkaamaan. Markkinoinnin on pystyttävä tuomaan palvelun edut julki selkeästi ja ytimekkäästi.

The post Markkinointi on saatava rokkaamaan appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/myyntia-ja-markkinointia-pitaa-jatkuvasti-opiskella/ Tue, 15 Oct 2019 12:27:15 +0000 https://uusyrityskeskus.fi/?p=32165 Starttiraha tai muu tuki on iso apu yrityksen käynnistämisvaiheessa. Startti Plus puolestaan on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa tai aloittaneet yritystoiminnan neljän kuukauden työttömyysetuudella. Startti Plus -palvelussa yrittäjä saa Uusyrityskeskuksesta oman, kokeneen neuvonantajan tuekseen myynnin kehittämiseen. Yrittäjä Paula Anttila Funky Monkey Club Oy:stä teki Startti Plussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen […]

The post Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Starttiraha tai muu tuki on iso apu yrityksen käynnistämisvaiheessa. Startti Plus puolestaan on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa tai aloittaneet yritystoiminnan neljän kuukauden työttömyysetuudella.

Startti Plus -palvelussa yrittäjä saa Uusyrityskeskuksesta oman, kokeneen neuvonantajan tuekseen myynnin kehittämiseen. Yrittäjä Paula Anttila Funky Monkey Club Oy:stä teki Startti Plussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen Novagossa.

Millainen on yrityksesi liikeidea?

Perheyrityksemme Funky Monkey Club Oy tarjoaa muun muassa muskarikursseja lapsille, laulun ja pianonsoiton ohjausta, musiikkituotantoa ja ohjelmatoimistopalveluja.

Teit Startti Plussan Novagossa. Mitä hyötyä Startti Plussasta oli sinulle?

Startti Plussa oli todella hyödyllinen palvelu ja suosittelen sitä jokaiselle yrittäjälle. Koska minulla ei ole myynnin ja markkinoinnin koulutusta eikä ennen yrittämistä juuri mitään muutakaan tämän alan kokemusta, oli todella avartavaa saada lisävinkkejä ja syventäviä näkökulmia myynnin tehostamiseen ja markkinoinnin kehittämiseen. Yrittäjinä olemme usein kovin yksin oman yrittämisemme kanssa. Se, että on olemassa instanssi, jolla on oikeasti tietotaitoa auttaa ja tukea, oli inspiroivaa ja antoi lisäluottamusta omaan tekemiseen.

Minkä myynti- tai markkinointineuvon antaisit uudelle yrittäjälle?

Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella. Näin jälkeen päin ajatellen minun olisi ollut hyvä jossain vaiheessa opiskella markkinointia ennen kuin ryhdyn yrittäjäksi. Nyt oppiminen tapahtuu vauhdissa tekemisen kautta. Vaikka olisikin rutkasti intohimoa, draivia ja ammattitaitoa oman työnsä harjoittamisessa, myynti ja markkinointi vaativat vähintään yhtä paljon huomiota. Myynnin ja markkinoinnin tulee olla jatkuvaa ja pitkäjännitteistä. Siihen pitää investoida sekä henkisiä että taloudellisia voimavaroja, jotta liiketoiminta pyörii.

Mitä yrityksellesi kuuluu juuri nyt?

Yrityksen tunnettuus alkaa pikkuhiljaa kasvaa ja musiikkipalvelumme ovat laajenemassa myös uusille urille. Tänä syksynä olemme aloittaneet mm. uudet muskarikurssit helsinkiläisessä yksityisessä päiväkodissa ja välittäneet musiikkiesiintyjiä tilaisuuksiin. Tällä hetkellä työstämme esiintyvän lauluartistin julkaistavan äänitteen musiikin sovitusta ja tuotantoa. Lisäksi työn alla on erityisesti Funky Monkey Club -lastenbändin tunnettuuden lisääminen tapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa.

The post Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Mistä apua myyntiin? https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/mista-apua-myyntiin/ Mon, 07 Oct 2019 11:30:43 +0000 https://uusyrityskeskus.fi/?p=32131 Startti Plus on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa. Yrittäjälle Startti Plus antaa työkaluja kannattavan kasvun sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi. Yrittäjä Tarja Saari Kaunis elämä -kauneushoitolasta oli YritysEpoon Sari Olsion haastateltavana. Lue mitkä kolme asiaa Tarja Saari oivalsi. Olet tehnyt Startti Plussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen YritysEspoossa. Mitä hyötyä siitä oli sinulle? […]

The post Mistä apua myyntiin? appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Startti Plus on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa. Yrittäjälle Startti Plus antaa työkaluja kannattavan kasvun sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi. Yrittäjä Tarja Saari Kaunis elämä -kauneushoitolasta oli YritysEpoon Sari Olsion haastateltavana. Lue mitkä kolme asiaa Tarja Saari oivalsi.

Olet tehnyt Startti Plussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen YritysEspoossa. Mitä hyötyä siitä oli sinulle? Miksi yrittäjän kannattaa käyttää se hyödykseen?

Yksinyrittäjänä voi hieman sokeutua omiin nettisivuihin, someen ja markkinoinnin hyödyntämiseen yleensä. Ja vaikka minulla on kaupallinen pohjakoulutus markkinoinnista, ala muuttuu ja kehittyy vauhdilla. Ulkopuolisen asiantuntijan kanssa asioita läpikäydessä asiat selkeytyvät omassa päässä ja saa ideoita, joita ei olisi itse tullut ajatelleeksikaan. Startti Plus -sparrauksesta oli minulle paljon hyötyä, sain hyvin konkreettisia käytännön vinkkejä myynnin kasvattamiseen.

Mitä olet oivaltanut myynnistä ja markkinoinnista yrittäjänä toimiessasi?

Ainakin nämä kolme asiaa:

  1. Some-tileihin saa kulutettua paljon aikaa, mutta myös nettisivujen toimivuus ja löydettävyys sekä sivuston jatkuva kehittäminen on myynnin kannalta tärkeää.
  2. Asiakkaiden kanssa on hyvä pitää yhteyttä myös tapaamisten välillä.
  3. Markkinointiin kannattaa satsata, myös maksulliseen mainontaan.

Mitä yrityksellesi kuuluu juuri nyt? 

Olen Sky- ja ekokosmetologi, ravinto- ja luontaisneuvoja ja hoitolani toimii Espoossa. Teen kokonaisvaltaisia kauneushoitoja yksilöllisesti probioottisella Esse-sarjalla. Opastan asiakkaitani myös sisäiseen ihonhoitoon – onhan iho meidän suurin elin ja kehon peili. Esimerkiksi akne ja ruusufinni ovat haasteita, joissa olen pystynyt auttamaan monia. Minulla on kanta-asiakkaita, jotka käyvät sarjahoidoissa ja uudet asiakkaat löytävät minut verkosta tai suosittelujen kautta. Kehitän jatkuvasti osaamistani ja palveluitani sekä nettisivujani ja kirjoitan ihonhoitovinkkejä sivujeni blogiosioon.

The post Mistä apua myyntiin? appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Kolme tavaramerkkitärppiä aloittavalle yrittäjälle https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/kolme-tavaramerkkitarppia-aloittavalle-yrittajalle/ Wed, 02 Oct 2019 08:40:31 +0000 https://uusyrityskeskus.fi/?p=32122 Yritys tunnetaan sen tavaramerkeistä. Tavaramerkki on yrityksen tuotteen tai palvelun kaupallinen tunnus, tyypillisesti sen nimi, logo tai slogan. Nimen valinta on jokaisella yrityksellä aivan ensimmäisiä päätettäviä asioita. Tässä muutama vinkki helpottamaan sitä. 1. Valitse nimi, joka erottuu Tavaramerkin tehtävänä on erottaa yrityksen tuotteet ja palvelut muiden tarjoamista tuotteista tai palveluista. Hyvän nimen valintaan kannattaa panostaa. Hyvä […]

The post Kolme tavaramerkkitärppiä aloittavalle yrittäjälle appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Yritys tunnetaan sen tavaramerkeistä. Tavaramerkki on yrityksen tuotteen tai palvelun kaupallinen tunnus, tyypillisesti sen nimi, logo tai slogan. Nimen valinta on jokaisella yrityksellä aivan ensimmäisiä päätettäviä asioita. Tässä muutama vinkki helpottamaan sitä.

1. Valitse nimi, joka erottuu

Tavaramerkin tehtävänä on erottaa yrityksen tuotteet ja palvelut muiden tarjoamista tuotteista tai palveluista. Hyvän nimen valintaan kannattaa panostaa. Hyvä nimi on helposti viestittävissä, omaperäinen, lyhyt ja ytimekäs, ja sillä ei ole negatiivisia mielleyhtymiä. Oikeudelliselta näkökannalta hyvä nimi on sellainen, joka voidaan suojata tavaramerkkirekisteröinnillä, ja jonka käyttö ei loukkaa muiden oikeuksia.

Valitettavan usein yritykset valitsevat tuotetta tai palvelua kuvailevan nimen, jolla ei pysty erottautumaan markkinoilla ja jota ei voi myöskään voi rekisteröidä tavaramerkiksi. Jotta nimi voidaan rekisteröidä tavaramerkiksi, se ei saa kuvailla tuotteen tai palvelun laatua, määrää, käyttötarkoitusta, kokoa, maantieteellistä alkuperää tai jotain muuta ominaisuutta. PRH on hylännyt esimerkiksi. nimet ”Taskumatti”. ”Lakimies24” ja ”Laaja Terveysturva” liian kuvailevina. Hyvä nimi voi olla täysin keksitty (esim. ”Pepsi”) tai asiayhteydestä irrotettu sana (esim. ”Apple” elektroniikkatuotteille).

Ennen nimen lopullista valintaa kannattaa myös varmistaa, että muut tahot eivät ole rekisteröineet samaa tai samankaltaista nimeä samalla toimialalla. Nimellä, jota ei voi elinkeinotoiminnassa käyttää, ei tee yhtään mitään, eikä sellaisen nimen markkinointiin tai suojaamiseen kannata panostaa. Nimen vaihtaminen jälkikäteen on kallista ja työlästä, ja vanhan nimen markkinointiin käytetyt panostukset menetetään.

2. Rekisteröi nimi tavaramerkiksi mahdollisimman aikaisin

Kun nimi on valittu, kannattaa se rekisteröidä tavaramerkiksi mahdollisimman pian. Rekisteröinnin suhteen ei kannata ajatella, että tavaramerkit eivät koske pieniä yrityksiä. Coca-Cola teki ensimmäisen tavaramerkkihakemuksensa vuonna 1892 vain muutamia kuukausia perustamisensa jälkeen, Google vain 12 päivää perustamisensa jälkeen. Oikeus nimeen kuuluu lähtökohtaisesti sille, joka rekisteröi sen ensimmäisenä. Suomessa merkin käytön aloittamisella ei saa siihen oikeuksia, ja vaikka merkin käyttö olisikin aloitettu, on mahdollista, että jokin toinen taho rekisteröi sen omaksi merkikseen. Rekisteröinnin kanssa ei siis kannata odotella, vaan hoitaa se mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Rekisteröinnin kustannus on pieni verrattuna sen tuomiin hyötyihin. Kun hakemus on laitettu vireille, kukaan toinen ei voi saada nimeen parempaa oikeutta. Rekisteröity tavaramerkki on myös erityisen tärkeä yrityksen kansainvälistyessä, ja monissa maissa paikalliset kumppanit (esimerkiksi maahantuojat ja jälleenmyyjät) pitävät rekisteröintiä yhteistyön aloittamisen edellytyksenä.

USA:n patentti- ja tavaramerkkivirasto (USPTO) viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan yritykset, jotka tekevät ensimmäisen tavaramerkkihakemuksensa ensimmäisen elinvuotensa aikana, kasvavat selvästi muita yrityksiä nopeammin ja ovat muita innovatiivisempia.

3. Käytä apuna asiantuntijaa

Noin 80% suomalaisten yritysten tavaramerkkihakemuksista tehdään ilman asiamiestä. Näiden rekisteröintien kohdalla hylkäys- ja sillensäjättöprosentti on huomattavasti korkeampi kuin hakemuksissa, joissa käytetään asiamiestä. Lisäksi itse tehtyjen hakemusten laatu on usein heikko. Asiamies voi neuvoa muun muassa siinä, kannattaako yrityksen rekisteröidä tavaramerkiksi nimi, logo vai molemmat. Yritysten itse tekemien hakemusten kompastuskivenä on usein myös puutteellisesti laadittu tavara- ja palveluluettelo. Tavaraluettelon puutteellisuus hankaloittaa usein myös suojauksen laajentamista ulkomaille. Hyvin tehty ensimmäinen tavaramerkkihakemus pienentää suojauskustannuksia jatkossa.

Asiamies myös vastaa koko hakemusprosessin sujuvuudesta, kuten määräpäivien valvonnasta ja virastoille (PRH, EU:n teollisoikeuksien virasto tai Maailman henkisen omaisuuden järjestö WIPO) toimitettavien lausumien laadinnasta ja toimittamista. Asiamiestä käyttämällä hakemuksen laatu ja sen hyväksymistodennäköisyys paranevat merkittävästi.

Lisätietoja tavaramerkeistä saat osoitteesta tavaramerkki.fi.

Tavaramerkki.fi -sivuston ylläpitäjä Ipriq Oy on Suomen Uusyrityskeskukset ry:n virallinen yhteistyökumppani.

The post Kolme tavaramerkkitärppiä aloittavalle yrittäjälle appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Missä on paras paikka yrittää? https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/missa-on-paras-paikka-yrittaa/ Wed, 04 Sep 2019 08:53:52 +0000 https://uusyrityskeskus.fi/?p=31334 Paras yrittäjyysilmapiiri ei synny aktiivisesti odottamalla. Tarvitaan tekoja, myös yrittäjältä, kirjoittaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama. Lue lisää Susannan ajatuksista Y-studion blogista.        

The post Missä on paras paikka yrittää? appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Paras yrittäjyysilmapiiri ei synny aktiivisesti odottamalla. Tarvitaan tekoja, myös yrittäjältä, kirjoittaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Lue lisää Susannan ajatuksista Y-studion blogista.

 

 

 

 

The post Missä on paras paikka yrittää? appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>