Suomen Uusyrityskeskukset ry https://www.uusyrityskeskus.fi Wed, 20 Nov 2019 09:48:58 +0200 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3 Aloittava yrittäjä vakuutusvaihtoehtojen äärellä https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/aloittava-yrittaja-vakuutusvaihtoehtojen-aarella/ Wed, 20 Nov 2019 09:48:58 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=34881 Kun ratkaiseva päätös yrittäjäksi ryhtymisestä on tehty, jää usein syvällisemmin pohtimatta, miten toteuttaa itselleen turvaa yritystoiminnan käynnistyessä. Asioita voi tarkastella riskin siirtämisen, jakamisen ja itsellä pitämisen näkökulmista. Osan voi hoitaa sopimuksin kumppanin sekä asiakkaiden kanssa ja osassa auttavat vakuutusyhtiön asiantuntijat tai taloushallinnon ammattilaiset. Yrittäjän sosiaaliturva on budjetoitava kuluerä Usein yrittäjäksi siirrytään palkansaajasta tai yhä useammin […]

The post Aloittava yrittäjä vakuutusvaihtoehtojen äärellä appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Kun ratkaiseva päätös yrittäjäksi ryhtymisestä on tehty, jää usein syvällisemmin pohtimatta, miten toteuttaa itselleen turvaa yritystoiminnan käynnistyessä. Asioita voi tarkastella riskin siirtämisen, jakamisen ja itsellä pitämisen näkökulmista. Osan voi hoitaa sopimuksin kumppanin sekä asiakkaiden kanssa ja osassa auttavat vakuutusyhtiön asiantuntijat tai taloushallinnon ammattilaiset.

Yrittäjän sosiaaliturva on budjetoitava kuluerä

Usein yrittäjäksi siirrytään palkansaajasta tai yhä useammin suoraan opiskelijasta. Edelleen, vaikka yrittäjän sosiaaliturva on kehittynyt merkittävästi parin viime vuosikymmenen ajan, on hyvä tiedostaa erot yrittäjän ja palkansaajan sosiaaliturvan välillä. Yrittäjän sosiaaliturva ja yrityksen riskien kattaminen siirretysti (vakuuttamalla) on hyvä ottaa huomioon jo yrityksen budjetoinnissa. Kaikki edellä mainitut vakuuttamiseen (vapaaehtoiset / lakisääteiset) liittyvät kuluerät ovat budjetoitavia kulueriä, ja niiden huomioinen täysimääräisesti jälkeenpäin voi muodostua haasteelliseksi.

Ainoa pakko, joka yrittäjäksi tulkittavalla henkilöllä on, on ottaa YEL eli Yrittäjäeläkevakuutus, jo yritystoiminnan alkuvaiheessa. Eläkevakuutuksessa on hyvä huomioida seuraavat seikat:

  • aloittava yrittäjä saa YEL -vakuutukseen 22 prosentin alennuksen neljäksi vuodeksi
  • vakuutus sisältää vanhuuseläkkeen lisäksi työkyvyttömyys- ja perhe-eläkkeen, jotka monesti unohdetaan vakuutukseen liittyvää työtuloa määriteltäessä
  • vakuutuksen perustana oleva vuosityötulo vaikuttaa muun muassa Kelan etuuksiin.

Osakassopimus turvaa yritystoiminnan jatkumisen

Jos aloitat yritystoiminnan täysin yksin, niin ettei siihen osallistu lähipiiriäsi etkä ole avo- tai avioliitossa, vastaat pitkälti itse itsestäsi. Jos yritystoimintaan osallistuu puolisosi, perheenjäsen / -jäseniä tai olet perustanut yrityksen kumppanin kanssa, niin tilanne on jo toinen. Tällöin on tärkeää laatia yhtiö- tai osakassopimus ennen yritystoiminnan käynnistämistä. Sopimuksessa määrittelette ne ehdot, joilla yrityksestä voidaan luopua. Näin helpotat yritystoiminnan jatkamista niissä tilanteissa, joissa toinen osapuoli haluaa tai joutuu irtautumaan yritystoiminnasta ja sinä haluat jatkaa sitä. Samalla vältyt mahdollisesti monien vuosien riidoilta esimerkiksi perikunnan kanssa.

Yrittäjänä 24/7

Yrittäjät ovat tunnetusti aktiivisia niin työ- kuin siviilielämässäkin. Tämän myötä kasvaa myös todennäköisyys joutua tapaturmaan. Yrittäjän työ- ja vapaa-aikaa on kuitenkin lähes mahdotonta erotella toisistaan eli tapaturmaturvan tulisi olla voimassa 24 tuntia vuorokaudessa. Yrittäjän tapaturmavakuutus kattaa myös mahdollisesta ammattitaudista ja/tai tapaturmasta aiheutuvia uudelleenkoulutus- ja/tai kuntoutuskustannuksia.

Nykyään yhä useampi aloittava yritys hakeutuu kansainväliseksi heti ensimetreiltä. Usein unohtuu se tosiasia, että kotivakuutuksen yhteydessä oleva matkavakuutus ei kata yritykseen liittyviä matkoja, vaan se on tarkoitettu puhtaasti lomamatkoille. Eli kansainvälistyminen vaatii matkustamisen ja muiden riskien osalta omaa vakuutusturvaa ja maakohtaisten riskien kartoittamista.

Edellä mainittujen lisäksi on hyvä harkita kokonaisturvan täydentämistä sairauskuluvakuutuksella, jolla mahdollistetaan sairauksien mahdollisimman nopea ja hyvä hoito. Ratkaisuun voi sisällyttää myös päivärahan, jolloin pitkäaikaisessa sairaudessa myös tulot ovat ainakin osittain turvattu. Laskentatavasta johtuen Kelan maksama sairauspäiväraha ei vastaa todellisia tuloja ja tämä tulee usein yrittäjälle yllätyksenä.

Autokin vaatii määräaikaishuoltoa

Ennen kuin yritys on tehnyt yhtään sitoumusta mihinkään, sillä olisi hyvä olla voimassa vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Näin turvattaan esimerkiksi toimeksiantoon, tilaukseen tai vuokraukseen liittyviin erimielisyyksiin kohdistuvia riskejä – edellyttäen että yrittäjä tai yritys on vastuussa niistä.

Yritystoimintaan liittyvät riskit vaativat aina erillisen kartoituksen heti toiminnan alkuvaiheessa ja sellainen on hyvä tehdä vähintään kerran vuodessa asiantuntijan kanssa. Näin liiketoiminnan muutoksista tai laajentumisesta syntyvät uudet riskit eivät jää turvan ulkopuolelle. Yritystoimintaa voitaisiinkin verrata autoon, joka vaatii määräaikaishuoltoa toimiakseen moitteettomasti.

The post Aloittava yrittäjä vakuutusvaihtoehtojen äärellä appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Markkinointi on saatava rokkaamaan https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/markkinointi-on-saatava-rokkaamaan/ Thu, 07 Nov 2019 09:26:14 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=33113 Starttiraha on valtion myöntämää harkinnanvaraista tukea päätoimiselle uudelle yrittäjälle. Kun täydennät sitä Startti Plus -palvelulla, saat Uusyrityskeskuksesta oman, kokeneen neuvonantajan maksutta yrityksesi tueksi. Startti Plus ‐palvelussa sinulle laaditaan konkreettinen suunnitelma myynnin kehittämiseen. Autojen kanssa ikänsä tekemisissä ollut Harri Sutinen huomasi parisen vuotta sitten selkeän tarpeen muuttaa perinteistä vaihtoautokauppaa tulevaisuuden digitaalista kaupankäyntiä vastaavaksi. Syntyi AutoTeddy: uusi […]

The post Markkinointi on saatava rokkaamaan appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Starttiraha on valtion myöntämää harkinnanvaraista tukea päätoimiselle uudelle yrittäjälle. Kun täydennät sitä Startti Plus -palvelulla, saat Uusyrityskeskuksesta oman, kokeneen neuvonantajan maksutta yrityksesi tueksi. Startti Plus ‐palvelussa sinulle laaditaan konkreettinen suunnitelma myynnin kehittämiseen.

Autojen kanssa ikänsä tekemisissä ollut Harri Sutinen huomasi parisen vuotta sitten selkeän tarpeen muuttaa perinteistä vaihtoautokauppaa tulevaisuuden digitaalista kaupankäyntiä vastaavaksi. Syntyi AutoTeddy: uusi suomalainen palvelu, joka tekee autokauppaa välitystoimintana. StarttiPlussan Harri Sutinen teki NewCo Helsingissä.

  1. Mitä yrityksellesi kuuluu juuri nyt?

AutoTeddyn liiketoiminta kasvaa tasaista ja hallittua tahtia. Reilun kahden vuoden aikana olemme huomanneet, että kaiken ytimenä on lanseeraamamme auton esittelyvideo. Videon avulla autot esitellään, myydään ja toimitetaan vaikka toiselle puolelle Suomea ilman, että autoa on fyysisesti tarvinnut käydä katsomassa.

Nettikauppa on entistä vahvemmin mukana liiketoimintakonseptissamme. Olemme kehittäneet muun muassa vaihtoautojen kuntotarkastusta ja vaihtoautoturvaa, joka sisältyy aina välityspalkkioomme. Kannattavuuden keskiössä on tuoda läpinäkyvyys ja rehellisyys autokauppaan.

  1. Teit StarttiPlussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen NewCo Helsingissä. Miksi yrittäjän kannattaa käyttää se hyödykseen?

Ulkopuolisen neuvonantajan kanssa et niinkään saa mitään toimintaohjeita miten tehdä, vaan siinä kaivetaan sinulta itseltäsi vastauksia sekä toiminnan haasteista että vahvuuksista. Rehellisyys itselle yritystoiminnassa on tärkeää, jotta näet missä olet onnistunut ja missä kenties epäonnistunut. Virheetkin kuuluvat yrittäjyyteen eikä niistä pidä lannistua vaan oppia. Startti Plus-sparraus valmistaa yrittäjyyspolulla välttämään karikoita ja virhelaskelmia. Se on hyvä tapa käydä läpi puolueettoman asiantuntijan kanssa niin oma osaaminen kuin liiketoimintamallikin. Startti Plus antaa vastauksia yrittämisen ja itsensä kehittämisen haasteisiin ja vaatimuksiin.

  1. Mitä olet oppinut tai oivaltanut myynnistä ja markkinoinnista yrittäjänä toimiessasi?

Myynti ja markkinointi ovat yritystoiminnan keskiössä. Ilman toimivaa tuotetta myyminen on turhaa, kukaan ei halua ostaa huonoa tuotetta. Ja markkinointia taas on turha tehdä huonolle tuotteelle, joka ei myy.

Oli kyse myynnistä tai markkinoinnista, niin tee molemmille selkeät suunnitelmat, sisällöt ja tavoitteet. Yrittäjälle ei riitä, että tuote on hyvä, vaan markkinointikin on saatava rokkaamaan. Markkinoinnin on pystyttävä tuomaan palvelun edut julki selkeästi ja ytimekkäästi.

The post Markkinointi on saatava rokkaamaan appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/myyntia-ja-markkinointia-pitaa-jatkuvasti-opiskella/ Tue, 15 Oct 2019 12:27:15 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=32165 Starttiraha tai muu tuki on iso apu yrityksen käynnistämisvaiheessa. Startti Plus puolestaan on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa tai aloittaneet yritystoiminnan neljän kuukauden työttömyysetuudella. Startti Plus -palvelussa yrittäjä saa Uusyrityskeskuksesta oman, kokeneen neuvonantajan tuekseen myynnin kehittämiseen. Yrittäjä Paula Anttila Funky Monkey Club Oy:stä teki Startti Plussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen […]

The post Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Starttiraha tai muu tuki on iso apu yrityksen käynnistämisvaiheessa. Startti Plus puolestaan on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa tai aloittaneet yritystoiminnan neljän kuukauden työttömyysetuudella.

Startti Plus -palvelussa yrittäjä saa Uusyrityskeskuksesta oman, kokeneen neuvonantajan tuekseen myynnin kehittämiseen. Yrittäjä Paula Anttila Funky Monkey Club Oy:stä teki Startti Plussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen Novagossa.

Millainen on yrityksesi liikeidea?

Perheyrityksemme Funky Monkey Club Oy tarjoaa muun muassa muskarikursseja lapsille, laulun ja pianonsoiton ohjausta, musiikkituotantoa ja ohjelmatoimistopalveluja.

Teit Startti Plussan Novagossa. Mitä hyötyä Startti Plussasta oli sinulle?

Startti Plussa oli todella hyödyllinen palvelu ja suosittelen sitä jokaiselle yrittäjälle. Koska minulla ei ole myynnin ja markkinoinnin koulutusta eikä ennen yrittämistä juuri mitään muutakaan tämän alan kokemusta, oli todella avartavaa saada lisävinkkejä ja syventäviä näkökulmia myynnin tehostamiseen ja markkinoinnin kehittämiseen. Yrittäjinä olemme usein kovin yksin oman yrittämisemme kanssa. Se, että on olemassa instanssi, jolla on oikeasti tietotaitoa auttaa ja tukea, oli inspiroivaa ja antoi lisäluottamusta omaan tekemiseen.

Minkä myynti- tai markkinointineuvon antaisit uudelle yrittäjälle?

Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella. Näin jälkeen päin ajatellen minun olisi ollut hyvä jossain vaiheessa opiskella markkinointia ennen kuin ryhdyn yrittäjäksi. Nyt oppiminen tapahtuu vauhdissa tekemisen kautta. Vaikka olisikin rutkasti intohimoa, draivia ja ammattitaitoa oman työnsä harjoittamisessa, myynti ja markkinointi vaativat vähintään yhtä paljon huomiota. Myynnin ja markkinoinnin tulee olla jatkuvaa ja pitkäjännitteistä. Siihen pitää investoida sekä henkisiä että taloudellisia voimavaroja, jotta liiketoiminta pyörii.

Mitä yrityksellesi kuuluu juuri nyt?

Yrityksen tunnettuus alkaa pikkuhiljaa kasvaa ja musiikkipalvelumme ovat laajenemassa myös uusille urille. Tänä syksynä olemme aloittaneet mm. uudet muskarikurssit helsinkiläisessä yksityisessä päiväkodissa ja välittäneet musiikkiesiintyjiä tilaisuuksiin. Tällä hetkellä työstämme esiintyvän lauluartistin julkaistavan äänitteen musiikin sovitusta ja tuotantoa. Lisäksi työn alla on erityisesti Funky Monkey Club -lastenbändin tunnettuuden lisääminen tapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa.

The post Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Mistä apua myyntiin? https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/mista-apua-myyntiin/ Mon, 07 Oct 2019 11:30:43 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=32131 Startti Plus on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa. Yrittäjälle Startti Plus antaa työkaluja kannattavan kasvun sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi. Yrittäjä Tarja Saari Kaunis elämä -kauneushoitolasta oli YritysEpoon Sari Olsion haastateltavana. Lue mitkä kolme asiaa Tarja Saari oivalsi. Olet tehnyt Startti Plussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen YritysEspoossa. Mitä hyötyä siitä oli sinulle? […]

The post Mistä apua myyntiin? appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Startti Plus on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa. Yrittäjälle Startti Plus antaa työkaluja kannattavan kasvun sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi. Yrittäjä Tarja Saari Kaunis elämä -kauneushoitolasta oli YritysEpoon Sari Olsion haastateltavana. Lue mitkä kolme asiaa Tarja Saari oivalsi.

Olet tehnyt Startti Plussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen YritysEspoossa. Mitä hyötyä siitä oli sinulle? Miksi yrittäjän kannattaa käyttää se hyödykseen?

Yksinyrittäjänä voi hieman sokeutua omiin nettisivuihin, someen ja markkinoinnin hyödyntämiseen yleensä. Ja vaikka minulla on kaupallinen pohjakoulutus markkinoinnista, ala muuttuu ja kehittyy vauhdilla. Ulkopuolisen asiantuntijan kanssa asioita läpikäydessä asiat selkeytyvät omassa päässä ja saa ideoita, joita ei olisi itse tullut ajatelleeksikaan. Startti Plus -sparrauksesta oli minulle paljon hyötyä, sain hyvin konkreettisia käytännön vinkkejä myynnin kasvattamiseen.

Mitä olet oivaltanut myynnistä ja markkinoinnista yrittäjänä toimiessasi?

Ainakin nämä kolme asiaa:

  1. Some-tileihin saa kulutettua paljon aikaa, mutta myös nettisivujen toimivuus ja löydettävyys sekä sivuston jatkuva kehittäminen on myynnin kannalta tärkeää.
  2. Asiakkaiden kanssa on hyvä pitää yhteyttä myös tapaamisten välillä.
  3. Markkinointiin kannattaa satsata, myös maksulliseen mainontaan.

Mitä yrityksellesi kuuluu juuri nyt? 

Olen Sky- ja ekokosmetologi, ravinto- ja luontaisneuvoja ja hoitolani toimii Espoossa. Teen kokonaisvaltaisia kauneushoitoja yksilöllisesti probioottisella Esse-sarjalla. Opastan asiakkaitani myös sisäiseen ihonhoitoon – onhan iho meidän suurin elin ja kehon peili. Esimerkiksi akne ja ruusufinni ovat haasteita, joissa olen pystynyt auttamaan monia. Minulla on kanta-asiakkaita, jotka käyvät sarjahoidoissa ja uudet asiakkaat löytävät minut verkosta tai suosittelujen kautta. Kehitän jatkuvasti osaamistani ja palveluitani sekä nettisivujani ja kirjoitan ihonhoitovinkkejä sivujeni blogiosioon.

The post Mistä apua myyntiin? appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Kolme tavaramerkkitärppiä aloittavalle yrittäjälle https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/kolme-tavaramerkkitarppia-aloittavalle-yrittajalle/ Wed, 02 Oct 2019 08:40:31 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=32122 Yritys tunnetaan sen tavaramerkeistä. Tavaramerkki on yrityksen tuotteen tai palvelun kaupallinen tunnus, tyypillisesti sen nimi, logo tai slogan. Nimen valinta on jokaisella yrityksellä aivan ensimmäisiä päätettäviä asioita. Tässä muutama vinkki helpottamaan sitä. 1. Valitse nimi, joka erottuu Tavaramerkin tehtävänä on erottaa yrityksen tuotteet ja palvelut muiden tarjoamista tuotteista tai palveluista. Hyvän nimen valintaan kannattaa panostaa. Hyvä […]

The post Kolme tavaramerkkitärppiä aloittavalle yrittäjälle appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Yritys tunnetaan sen tavaramerkeistä. Tavaramerkki on yrityksen tuotteen tai palvelun kaupallinen tunnus, tyypillisesti sen nimi, logo tai slogan. Nimen valinta on jokaisella yrityksellä aivan ensimmäisiä päätettäviä asioita. Tässä muutama vinkki helpottamaan sitä.

1. Valitse nimi, joka erottuu

Tavaramerkin tehtävänä on erottaa yrityksen tuotteet ja palvelut muiden tarjoamista tuotteista tai palveluista. Hyvän nimen valintaan kannattaa panostaa. Hyvä nimi on helposti viestittävissä, omaperäinen, lyhyt ja ytimekäs, ja sillä ei ole negatiivisia mielleyhtymiä. Oikeudelliselta näkökannalta hyvä nimi on sellainen, joka voidaan suojata tavaramerkkirekisteröinnillä, ja jonka käyttö ei loukkaa muiden oikeuksia.

Valitettavan usein yritykset valitsevat tuotetta tai palvelua kuvailevan nimen, jolla ei pysty erottautumaan markkinoilla ja jota ei voi myöskään voi rekisteröidä tavaramerkiksi. Jotta nimi voidaan rekisteröidä tavaramerkiksi, se ei saa kuvailla tuotteen tai palvelun laatua, määrää, käyttötarkoitusta, kokoa, maantieteellistä alkuperää tai jotain muuta ominaisuutta. PRH on hylännyt esimerkiksi. nimet ”Taskumatti”. ”Lakimies24” ja ”Laaja Terveysturva” liian kuvailevina. Hyvä nimi voi olla täysin keksitty (esim. ”Pepsi”) tai asiayhteydestä irrotettu sana (esim. ”Apple” elektroniikkatuotteille).

Ennen nimen lopullista valintaa kannattaa myös varmistaa, että muut tahot eivät ole rekisteröineet samaa tai samankaltaista nimeä samalla toimialalla. Nimellä, jota ei voi elinkeinotoiminnassa käyttää, ei tee yhtään mitään, eikä sellaisen nimen markkinointiin tai suojaamiseen kannata panostaa. Nimen vaihtaminen jälkikäteen on kallista ja työlästä, ja vanhan nimen markkinointiin käytetyt panostukset menetetään.

2. Rekisteröi nimi tavaramerkiksi mahdollisimman aikaisin

Kun nimi on valittu, kannattaa se rekisteröidä tavaramerkiksi mahdollisimman pian. Rekisteröinnin suhteen ei kannata ajatella, että tavaramerkit eivät koske pieniä yrityksiä. Coca-Cola teki ensimmäisen tavaramerkkihakemuksensa vuonna 1892 vain muutamia kuukausia perustamisensa jälkeen, Google vain 12 päivää perustamisensa jälkeen. Oikeus nimeen kuuluu lähtökohtaisesti sille, joka rekisteröi sen ensimmäisenä. Suomessa merkin käytön aloittamisella ei saa siihen oikeuksia, ja vaikka merkin käyttö olisikin aloitettu, on mahdollista, että jokin toinen taho rekisteröi sen omaksi merkikseen. Rekisteröinnin kanssa ei siis kannata odotella, vaan hoitaa se mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Rekisteröinnin kustannus on pieni verrattuna sen tuomiin hyötyihin. Kun hakemus on laitettu vireille, kukaan toinen ei voi saada nimeen parempaa oikeutta. Rekisteröity tavaramerkki on myös erityisen tärkeä yrityksen kansainvälistyessä, ja monissa maissa paikalliset kumppanit (esimerkiksi maahantuojat ja jälleenmyyjät) pitävät rekisteröintiä yhteistyön aloittamisen edellytyksenä.

USA:n patentti- ja tavaramerkkivirasto (USPTO) viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan yritykset, jotka tekevät ensimmäisen tavaramerkkihakemuksensa ensimmäisen elinvuotensa aikana, kasvavat selvästi muita yrityksiä nopeammin ja ovat muita innovatiivisempia.

3. Käytä apuna asiantuntijaa

Noin 80% suomalaisten yritysten tavaramerkkihakemuksista tehdään ilman asiamiestä. Näiden rekisteröintien kohdalla hylkäys- ja sillensäjättöprosentti on huomattavasti korkeampi kuin hakemuksissa, joissa käytetään asiamiestä. Lisäksi itse tehtyjen hakemusten laatu on usein heikko. Asiamies voi neuvoa muun muassa siinä, kannattaako yrityksen rekisteröidä tavaramerkiksi nimi, logo vai molemmat. Yritysten itse tekemien hakemusten kompastuskivenä on usein myös puutteellisesti laadittu tavara- ja palveluluettelo. Tavaraluettelon puutteellisuus hankaloittaa usein myös suojauksen laajentamista ulkomaille. Hyvin tehty ensimmäinen tavaramerkkihakemus pienentää suojauskustannuksia jatkossa.

Asiamies myös vastaa koko hakemusprosessin sujuvuudesta, kuten määräpäivien valvonnasta ja virastoille (PRH, EU:n teollisoikeuksien virasto tai Maailman henkisen omaisuuden järjestö WIPO) toimitettavien lausumien laadinnasta ja toimittamista. Asiamiestä käyttämällä hakemuksen laatu ja sen hyväksymistodennäköisyys paranevat merkittävästi.

Lisätietoja tavaramerkeistä saat osoitteesta tavaramerkki.fi.

Tavaramerkki.fi -sivuston ylläpitäjä Ipriq Oy on Suomen Uusyrityskeskukset ry:n virallinen yhteistyökumppani.

The post Kolme tavaramerkkitärppiä aloittavalle yrittäjälle appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Missä on paras paikka yrittää? https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/missa-on-paras-paikka-yrittaa/ Wed, 04 Sep 2019 08:53:52 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=31334 Paras yrittäjyysilmapiiri ei synny aktiivisesti odottamalla. Tarvitaan tekoja, myös yrittäjältä, kirjoittaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama. Lue lisää Susannan ajatuksista Y-studion blogista.        

The post Missä on paras paikka yrittää? appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Paras yrittäjyysilmapiiri ei synny aktiivisesti odottamalla. Tarvitaan tekoja, myös yrittäjältä, kirjoittaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Lue lisää Susannan ajatuksista Y-studion blogista.

 

 

 

 

The post Missä on paras paikka yrittää? appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Aloita vaikka asenteesta https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/aloita-vaikka-asenteesta/ Wed, 24 Jul 2019 06:21:16 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=30166 Työurani alkuvaiheessa olin töissä perheyrityksessä. Muutaman vuoden kuluttua yritys myytiin isommalle toimijalle, joka oli listautuneena pörssiin. Yrittäjämäinen asenne työntekoon oli kuitenkin iskostunut koko henkilökuntaan ja töitä tehtiin edelleen kuin itselle. Sisäisen yrittäjyyden asenne on kantanut minua jo muutaman vuosikymmenen, vaikka työpaikka on välillä vaihtunut enkä edelleenkään ole perustanut omaa yritystä. Sisäinen yrittäjyys ja oman itsensä […]

The post Aloita vaikka asenteesta appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Työurani alkuvaiheessa olin töissä perheyrityksessä. Muutaman vuoden kuluttua yritys myytiin isommalle toimijalle, joka oli listautuneena pörssiin. Yrittäjämäinen asenne työntekoon oli kuitenkin iskostunut koko henkilökuntaan ja töitä tehtiin edelleen kuin itselle.

Sisäisen yrittäjyyden asenne on kantanut minua jo muutaman vuosikymmenen, vaikka työpaikka on välillä vaihtunut enkä edelleenkään ole perustanut omaa yritystä.

Sisäinen yrittäjyys ja oman itsensä johtaminen ei aina ole helppoa. Se vaatii kurinalaisuutta mutta myös kykyä kuunnella ja oppia muilta. Työyhteisön asenteella ja yhteishengellä on valtava vaikutus. Yritys menestyy kunnolla vasta silloin, kun siellä töitä tekevät ihmiset onnistuvat omassa tekemisessään.

Kun perustat yrityksen, mieti miten sitoutat työntekijäsi – niin itsesi kuin palkkaamasi henkilöt. Aloita vaikka asenteesta. Arvosta muiden työpanosta yhtä paljon kuin omaasi. Hyvä ja luottamuksellinen työskentelyilmapiiri nimittäin mahdollistaa kaikille sisäisen yrittäjyyden ja sillä asenteella pääsee pitkälle.

Nykyisessä työssäni olen kuin kala vedessä: vaikka en ole yrittäjä, teen töitä yrittäjämäisesti. Minulla on vapaus päättää missä järjestyksessä ja miten työni teen, mutta minulla on myös vastuu siitä, että omat hommani hoituvat. Arvostan sitä, että minuun luotetaan. Arvostan myös sitä, että tarvittaessa apu on käsivarren mitan päässä – toimistomme on kooltaan pieni, mutta sydämeltään suuri. Toisinaan päivät ovat kiireisempiä ja venähtävät pidemmiksi, mutta vastapainoksi voin välillä hellittää, ottaa luovia tuumaustaukoja ja taas riittää virtaa työntekoon.

Mitä sitten teen? Jaan tietoa yrittäjyydestä sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeissä ja verkostoviesteissä. Pengon taustoja ja perehdyn uusiin ilmiöihin. Tilastoin, raportoin ja laskutan. Verkostoidun, vaikutan ja vaikutun. Olen avuksi. Innostun joka päivä jostain ja toivottavasti innostan myös muita.

Ja ennen kaikkea arvostan omaa työtäni – saan tehdä tekoja yrittäjyyden hyväksi.

The post Aloita vaikka asenteesta appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Sopimusten tärkeys uudessa yrityksessä https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/sopimusten-tarkeys-uudessa-yrityksessa/ Mon, 27 May 2019 11:17:53 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=28417 Yrityksen koko toiminnan voi luonnehtia perustuvan sopimuksiin. Siksi uuden yrittäjän on alusta asti hyvä turvata asiakassuhteet, osakkaiden väliset suhteet ja esimerkiksi aviovarallissuussuhteet niin, että yritystoiminnalla on jatkuvuutta niin hyvinä kuin huonoina hetkinä. Aloittavan yrittäjän kannattaa siis huolehtia siitä, että osakassopimukset, mahdolliset työsopimukset ja asiakkaiden kanssa tehtävät sopimukset on tehty luotettavalla ja laadukkaalla tavalla, ja aina kirjallisesti. […]

The post Sopimusten tärkeys uudessa yrityksessä appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Yrityksen koko toiminnan voi luonnehtia perustuvan sopimuksiin. Siksi uuden yrittäjän on alusta asti hyvä turvata asiakassuhteet, osakkaiden väliset suhteet ja esimerkiksi aviovarallissuussuhteet niin, että yritystoiminnalla on jatkuvuutta niin hyvinä kuin huonoina hetkinä.

Aloittavan yrittäjän kannattaa siis huolehtia siitä, että osakassopimukset, mahdolliset työsopimukset ja asiakkaiden kanssa tehtävät sopimukset on tehty luotettavalla ja laadukkaalla tavalla, ja aina kirjallisesti. Jokaisen avioliitossa olevan tai avioliittoon aikovan yrittäjän tulisi myös tehdä yritysvarallisuuden poissulkeva avioehtosopimus.

Fiksu yrittäjä toimii vastuullisesti ja herättää sopimussuhteissaan luottamusta heti yrityksen alkuaskeleista lähtien ja laatii sopimukset tasokkailla sisällöillä. Sopimukset sisältöineen muodostavat pelisäännöt, joilla yritystoimintaa eri tahojen kanssa harjoitetaan. Mikäli pelisäännöt puuttuvat, konfliktitilanteissa tappion kärsii harmittavan usein pienin toimija.

Sopimustieto.fi -palvelun valmiit juridiset sisällöt ja älykäs teknologia mahdollistavat pienellekin toimijalle ensiluokkaiset sopimukset. Yrityksesi ja henkilökohtaisten tärkeiden asiakirjojesi laatiminen onnistuu Sopimuskoneella vaivatta ja ilman aiempaa kokemusta sopimusten laadinnasta.

Lisää tietoa tärkeistä asiakirjoista saat uuden yrittäjän sopimusoppaasta, jonka voit pyytää Sopimustiedolta osoitteesta asiakaspalvelu@sopimustieto.fi. Saat Sopimustiedon kehittämän Sopimuskoneen käyttöösi Uusyrityskeskusten edulla täältä: https://sopimustieto.fi/uusiyritys

The post Sopimusten tärkeys uudessa yrityksessä appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Aloittavan yrittäjän talous(vaikeudet) https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/aloittavan-yrittajan-talousvaikeudet/ Wed, 24 Apr 2019 07:14:13 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=27234 Yritystoiminnan aloittaminen siintää mielessä, mutta rahaakin tarvitaan. Toimialasta riippuen alkupääoman tarve vaihtelee valtavasti, mutta noin yleisesti ottaen jokainen tarvitsee vähintäänkin muutaman tonnin käyttöpääomaa, ennen kuin kassavirta alkaa rullata edes suunnilleen tasaisesti. Huomaathan, että tämä voi viedä hyvinkin pitkän ajan.  No, mihin talousasioissa sitten pitäisi kiinnittää huomiota? Käyttöpääoman lisäksi toiminnan aloittaminen yleensä edellyttää joitain alkuinvestointeja koneisiin, […]

The post Aloittavan yrittäjän talous(vaikeudet) appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>

Yritystoiminnan aloittaminen siintää mielessä, mutta rahaakin tarvitaan. Toimialasta riippuen alkupääoman tarve vaihtelee valtavasti, mutta noin yleisesti ottaen jokainen tarvitsee vähintäänkin muutaman tonnin käyttöpääomaa, ennen kuin kassavirta alkaa rullata edes suunnilleen tasaisesti. Huomaathan, että tämä voi viedä hyvinkin pitkän ajan. 

No, mihin talousasioissa sitten pitäisi kiinnittää huomiota? Käyttöpääoman lisäksi toiminnan aloittaminen yleensä edellyttää joitain alkuinvestointeja koneisiin, varastoon yms. Pankkiin pitää siis lähteä ja siellä kysytään heti alkumetreillä, onko omaa rahaa laittaa projektiin ja kuinka paljon? Rahattoman tie saattaa nousta pystyyn jo tässä vaiheessa. Mutta ei silti vielä luovuteta. Toki parikymmentä prosenttia omaa rahaa alkuun tasoittaa tietä kivasti. Mitään täsmällistä nyrkkisääntöä on kuitenkin mahdotonta määritellä. Hankkeet ja hakijat kun ovat niin erilaisia.  

Tästä päästäänkin lempiaiheeseeni eli kannattavuuslaskelmaan. Tarvitset kannattavuuslaskelmaa starttirahahakemuksen liitteeksi sekä pankkirahoituksen hakemiseksi, mutta ennen kaikkea teet sen itseäsi varten. Tekemällä realistisen laskelman tulevasta yritystoiminnastasi, sen kustannuksista ja suunnitellusta myynnistä, luot itsellesi kuvan siitä, onko yritystoiminnassasi mitään järkeä.  

Kun olet saanut laadittua uskottavan ja perustellun kannattavuuslaskelman, on sen kanssa paljon helpompi lähestyä rahoittajia. Vain hyvällä laskelmalla voit vakuuttaa rahoittajat tulevan yrityksesi kyvystä selviytyä velvoitteistaan. Maksukyvyn tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa: jos maksukykyä ei ole, ei lainaa tai takauksia saa. 

Toki yleensä tarvitaan vielä vakuuksia mahdollisen Finnveran takauksen lisäksi. Muistan omalta aiemmalta pankkiuraltani erään pankin lakimiehen kysyneen eräässä koulutustilaisuudessa, että eihän teistä kukaan lainoita vakuuksia? Vakuudet otetaan säilytettäväksi, ei myytäväksi, muistutti hän. 

Jos kaikesta hyvästä valmistelusta huolimatta alkaa näyttää siltä, että firma sakkaa, pitää olla ajoissa hereillä. On hyvä pitää mielessä, ettei yritystoiminnan kannattavuuden seurantaa ole järkevää ulkoistaa kirjanpitäjälleen, vaan seurata sitä itse. Ajatuksia voi vaihtaa ja sparrailla vertaistuen kanssa, jos talousasioissa yksin puurtaminen tuntuu raskaalta. Myös paikallisen uusyrityskeskuksen tai kehitysyhtiön yritysneuvojat ovat maksutta käytettävissäsi. Heihin kannattaa ottaa yhteyttä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.  

The post Aloittavan yrittäjän talous(vaikeudet) appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Vaikuttaminen vaatii valtavasti viestintää https://www.uusyrityskeskus.fi/blogi/vaikuttaminen-vaatii-valtavasti-viestintaa/ Mon, 01 Apr 2019 08:08:26 +0000 https://www.uusyrityskeskus.fi/?p=26379 Suomen Uusyrityskeskukset ry:n tehtävä on edistää uuden yrittäjyyden syntyä Suomessa. Tuskin kukaan on eri mieltä tämän tavoitteen tärkeydestä. Keskustelua syntyy, kun siirrytään keinoihin. Miten voimme helpottaa uuden yrittäjyyden syntymistä? Uusyrityskeskuksilla on tähän selkeä vastaus. Alkavan yrittäjän laadukas neuvonta synnyttää Suomeen uutta, kestävää yrittäjyyttä ja siksi yhteiskunnan kannattaa panostaa siihen. Panostaminen tarkoittaa, että uusyrityskeskusten tekemälle työlle […]

The post Vaikuttaminen vaatii valtavasti viestintää appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>
Linkkitorni

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n tehtävä on edistää uuden yrittäjyyden syntyä Suomessa. Tuskin kukaan on eri mieltä tämän tavoitteen tärkeydestä. Keskustelua syntyy, kun siirrytään keinoihin. Miten voimme helpottaa uuden yrittäjyyden syntymistä?

Uusyrityskeskuksilla on tähän selkeä vastaus. Alkavan yrittäjän laadukas neuvonta synnyttää Suomeen uutta, kestävää yrittäjyyttä ja siksi yhteiskunnan kannattaa panostaa siihen.

Panostaminen tarkoittaa, että uusyrityskeskusten tekemälle työlle osoitetaan riittävästi resursseja niin kuntatasolla kuin valtakunnallisestikin. Tiedämme, että alkavan yrittäjän neuvontaan sijoitettujen eurojen panos-tuotos -suhde on erittäin hyvä.

Uusyrityskeskusten laatujärjestelmän mittariston ja tutkimuslaitoksen tekemän selvityksen pohjalta voimme perustellusti todeta, että investointi maksaa itsensä takaisin työpaikkoina ja verotuloina jo ensimmäisen vuoden aikana. Tämän tiedon luulisi motivoivan päättäjät varmistamaan uusyrityskeskustoiminnan rahoituksen vakaus.

Asiakkaan eli yrittäjyyttä pohtivan näkökulmasta merkitystä on myös sillä, että uusyrityskeskusten toiminta nivotaan kiinteäksi osaksi yrittäjyyden palvelukanavaa. Yrittäjyyttä edistävien ja yrittäjiä palvelevien organisaatioiden ei kannata tehdä päällekkäistä työtä, vaan yhdistää voimansa ja sopia selkeä työnjako.

SUK:n keskeinen tehtävä on vaikuttaa niin, että yhteiskuntamme kaikki päättäjät ymmärtävät tämän. Viestimme on sitä vahvempi, mitä useampi sen toistaa. Näin vaalien alla kannattaa viestimme kertoa erityisesti kaikille kansanedustajaehdokkaille. Vaikuttaminen kun vaatii valtavasti viestintää.

The post Vaikuttaminen vaatii valtavasti viestintää appeared first on Suomen Uusyrityskeskukset ry.

]]>