« Takaisin

Suomen Franchising-Yhdistys yhteistyöhön Suomen Uusyrityskeskukset ry:n kanssa

Suomen Uusyrityskeskukset ry liittyy Suomen Franchising-Yhdistyksen yhteisöjäseneksi ja yhteistyökumppaniksi. Yhteistyön tavoitteena on lisätä tietoisuutta franchisingista paikallisissa uusyrityskeskuksissa, joita on Suomessa 31. Samalla Suomen Franchising-Yhdistys liittyy Suomen Uusyrityskeskukset ry:n jäseneksi.

”Uusyrityskeskukset tekevät tärkeää työtä uusien yritysten perustamisessa ja yrittäjien neuvonnassa. Haluamme vahvistaa franchisingin asemaa ja edesauttaa sitä, että se nähdään tasaveroisena yrittämisen muotona”, sanoo Suomen Franchising-Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Juha Vastamäki. ”Suomen Uusyrityskeskukset ry on taho, johon franchising luontevasti kuuluu. Meidän molempien tavoitteena on tukea elinkelpoisen liiketoiminnan syntymistä ja yrittäjyyttä.”

Franchising on yksi nopeimmin kasvavista liiketoiminnan muodoista Suomessa. Kasvu on ollut tasaista, 4-5 prosenttia vuodessa, jo useiden vuosien ajan. ”Franchisingin kasvuprosentit takaavat, että mallin merkitys koko kansantaloudelle tulee lähivuosina kasvamaan entisestään”, jatkaa Juha Vastamäki.

Franchisingsektori työllistää Suomessa yli 100 000 työntekijää ja franchisingketjujen yhteenlaskettu liikevaihto on yli 5 miljardia euroa. Franchisingketjuja Suomessa on kaikkiaan yli 250. Ruotsissa toimivia franchisingketjuja on jo 700 ja Norjassa 400.

Ensimmäiset uusyrityskeskukset ovat toimineet vuodesta 1989 alkaen ja uusyrityskeskusten neuvonnan avulla on perustettu yli 120 000 yritystä. Uusyrityskeskusverkosto tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa yritystoimintaa suunnitteleville ja aloittaville yrittäjille.

”Uusyrityskeskusten neuvonnan avulla on turvallista aloittaa yritystoiminta”, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

 

Lisätietoja:
Suomen Franchising-Yhdistys ry
toiminnanjohtaja Juha Vastamäki
puh. 050 337 5768
juha.vastamaki@franchising.fi
www.franchising.fi

Suomen Uusyrityskeskukset ry
toimitusjohtaja Jari Jokilampi
puh. 0500 731 445
jari.jokilampi@uusyrityskeskus.fi

 

Suomen Franchising-Yhdistys ry
Vuonna 1988 perustetun Suomen Franchising-Yhdistyksen tarkoituksena on edistää franchisingperiaatteella toimivien yritysten yhteistoimintaa sekä edistää ja kehittää hyvää franchisingtapaa, lisätä tietoutta franchisingista, hoitaa yhteiskuntasuhteita sekä ylläpitää yhteyksiä eri maissa toimiviin franchisingyhdistyksiin. Suurimpia franchisingperiaatteella toimivia ketjuja Suomessa ovat mm. R-kioski, Kotipizza, Laatutakuu, Kiinteistömaailma ja Subway. Suomen Franchising-Yhdistys ry on European Franchise Federationin (EFF) ja World Franchise Councilin (WFC) jäsen.

 

Suomen Uusyrityskeskukset ry
Suomen Uusyrityskeskukset ry on alueellisten uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö. Suomessa toimii 31 uusyrityskeskusta, joilla on yhteensä 85 palvelupistettä. Uusyrityskeskukset tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa yritystoimintaa suunnitteleville ja aloittaville. Uusyrityskeskusten avulla perustetaan vuosittain keskimäärin 8000 uutta yritystä, joista yli 80 % on toiminnassa vielä viiden ensimmäisen vuoden