« Takaisin

Suomen Uusyrityskeskukset ry:lle uusi toimitusjohtaja

Suomen Uusyrityskeskukset (SUK) ry on valinnut uuden toimitusjohtajan nykyisen jäädessä eläkkeelle. Uudeksi toimitusjohtajaksi Jari Jokilammen tilalle on valittu kauppatieteiden maisteri Susanna Kallama.

Susanna Kallama, 49, siirtyy Suomen Uusyrityskeskukset ry:hyn Suomen Yrittäjät ry:stä, jossa hän on toiminut elinkeinoasioiden päällikön tehtävässä. Kallama on vastannut muun muassa kunnallisen ja alueellisen elinkeinovaikuttamisen tukemisesta. Hänen erityisvastuualueenaan on ollut maakunta- ja sote-uudistukseen vaikuttaminen. Kallamalla on myös pitkä kokemus yrittäjyydestä ja viestintäalan tehtävistä sekä yhteiskunnallisesta päätöksenteosta.

– Odotan innolla uusia tehtäviä yrittäjyyden puolesta. Uskon, että yrittäjyyden alkuvaiheen neuvonnan vahvistaminen on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin elinkelpoisina ja kasvavina yrityksinä. Suomen Uusyrityskeskusten verkostolla voi olla merkittävä rooli yrityspalvelujen uudistamisessa laajemminkin, Kallama toteaa.

Kallama aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä 1.1.2019. Valinnasta päätettiin Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallituksen kokouksessa 11.10.2018.

– Valinnassa korostettiin erityisesti kykyä katsoa tulevaisuuteen, laajoja yhteistyöverkostoja sekä kokemusta järjestö- ja edunvalvontatyöstä. Susannan kohdalla arvostimme vahvan osaamisen ja kokemuksen lisäksi intoa ja käytännönläheistä työskentelyotetta, kertoo SUK:n hallituksen varapuheenjohtaja Sakari Oikarinen.

Eläkkeelle siirtyvä Jari Jokilampi on toiminut SUK ry:n toimitusjohtajan tehtävässä vuoden 2015 alusta lähtien. Jokilampi jää samalla eläkkeelle myös perustamansa Tampereen Seudun Uusyrityskeskus ry Ensimetrin toimitusjohtajan tehtävästä, jota hän on hoitanut alusta alkaen eli vuodesta 1993.

– Vuodet uusyrittäjyyden parissa ovat olleet hyvin innostavia. On ollut helppo huomata uusyrityskeskusten tekemän työn hyödyt. Toivon, että toiminnan arvo tunnistettaisiin jatkossa entistä paremmin myös päättäjien keskuudessa, Jokilampi toteaa.

Lisätietoja:

Susanna Kallama, toimitusjohtaja (1.1.2019 alkaen)
p. 040 587 2445
susanna.kallama@yrittajat.fi

Sakari Oikarinen, hallituksen varapuheenjohtaja
p. 046 921 6060
sakari.oikarinen@ksuyk.fi

Jari Jokilampi, toimitusjohtaja
p. 0500 731 445
jari.jokilampi@uusyrityskeskus.fi

Suomen Uusyrityskeskukset ry on paikallisten uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö. Yhdistyksen jäseninä ovat 29 alueellista uusyrityskeskusta sekä lukuisat yritykset ja yhteisöt. Uusyrityskeskukset tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Uusyrityskeskusverkoston taustatukena on yli 1500 yrityselämän asiantuntijaa. Uusyrityskeskusten neuvonnalla on ISO 9001/2015 laatusertifikaatti.