« Takaisin

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallitukseen vahva elinkeinoelämän edustus

Suomen Uusyrityskeskukset (SUK) ry:n syyskokous valitsi yhdistyksen hallintoon lisää elinkeinoelämän edustajia. Toimintasuunnitelmassa painotettiin toimivien yritysten merkitystä alkavien yrittäjien neuvojina.

SUK ry:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Yleisen Teollisuusliiton toimitusjohtaja Pekka Tsupari, joka on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana jo usean vuoden ajan. Edustajiston puheenjohtajaksi valittiin Kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustaja Anssi Kujala (toimivapaalla Suomen Yrittäjistä) ja varapuheenjohtajaksi Finnveran sidosryhmäpäällikkö Jukka Suokas.

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Mikkelin Seudun Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Heli Tavasti sekä Nordean kasvuyritysyksikön vetäjä Vesa Riihimäki. Lisäksi uusiksi asiantuntijajäseniksi hallitukseen valittiin johtaja Kari Björklöv Fenniasta, yhteysjohtaja Ilkka Jakonen Ilmarisesta sekä toimitusjohtaja Natalia Härkin Suomen Yrittäjänaisista.

Tulevan vuoden painopiste asiantuntijaverkostossa

Kuluneen vuoden aikana uusyrityskeskusverkostossa on keskitytty brändin vahvistamiseen ja ilmeen uudistamiseen. Uusi ilme otettiin käyttöön vuoden alussa ja samaan aikaan uudistettiin uusyrityskeskusten valtakunnallinen verkkosivusto www.uusyrityskeskus.fi.

Vuoden 2018 ykköstavoitteena on vahvistaa uusyrityskeskusten asiantuntijaverkostoa. Yrittäjiksi aikovien ja alkavien yrittäjien neuvonantajina toimii yritysneuvojien lisäksi yhteensä yli 1500 yrityselämän asiantuntijaa yli tuhannesta yrityksestä. Monet asiantuntijoista toimivat itsekin yrittäjinä ja osaavat kertoa yrittäjyyden riskeistä ja mahdollisuuksista – kaikesta siitä, mitä yrittäminen oikeasti vaatii.

− Tulevana vuonna haluamme korostaa asiantuntijaverkoston roolia. Se on toimintamme kivijalka ja erittäin merkityksellinen apu alkaville yrittäjille. Yrityselämän panos ja maksuton neuvonta merkitsevät alhaisia kustannuksia niin yrittäjäksi aikovalle kuin yhteiskunnallekin, painottaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.


LIITE: Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallitus ja edustajisto 2018

Lisätietoja:

Suomen Uusyrityskeskukset ry
Jari Jokilampi, toimitusjohtaja
jari.jokilampi@uusyrityskeskus.fi
p. 0500 731 445

Uusyrityskeskukset tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Uusyrityskeskusten kautta perustetuista yrityksistä on kahden vuoden kuluttua toiminnassa 90 % ja viiden vuoden kuluttua yli 80 %. Suomen Uusyrityskeskukset ry on paikallisten uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö.