« Takaisin

Talouden piristyminen näkyy kasvuna yritysten perustamisessa

TIEDOTE 26.10.2016

Heinä-syyskuun välisenä aikana perustettiin yrityksiä uusyrityskeskusten kautta selvästi enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Alkuvuonna kasvua ei ollut vielä havaittavissa. Ennakoitavissa on, että loppuvuoden kehityssuunta jatkuu myönteisenä.

Viimeisimmän vuosineljänneksen (heinä-syyskuu) aikana perustettiin yrityksiä viisi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavalla ajanjaksolla.

− Tämän vuoden näkymä on valoisampi kuin viime vuoden. Viime vuonna starttirahat loppuivat joillakin alueilla jo toukokuussa ja lähes kaikkialla jossakin vaiheessa vuotta. Erityisesti vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä yritysten perustaminen romahti selvästi. Nyt starttirahaa näyttäisi riittävän, joten yrityksiä tullaan oletettavasti perustamaan tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna, ennustaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Uusyrityskeskusten kautta perustettiin tämän vuoden tammi-syyskuussa 5 531 yritystä. Tämä on prosentin verran enemmän kuin vuosi sitten. Uusia asiakkaita kävi uusyrityskeskuksissa 12 167. Näin ollen uusien asiakkaiden määrä kasvoi kolme prosenttia vuoden takaisesta. Uusyrityskeskukset antoivat starttirahalausuntoja tarkastelujaksolla 3333 kappaletta, mikä on kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Liitteet:
Kuva: Perustettujen yritysten määrä uusyrityskeskuksissa 2015 ja 2016 (1.−3. nelj.)
Taulukko: Uusyrityskeskusten tilastot 1.1.—30.9.2016 väliseltä ajalta + vuoden 2015 vertailuluvut
(sis. asiakasmäärät, uusien yritysten määrät ja annettujen rahoituslausuntojen määrät)

Lisätietoja:
Suomen Uusyrityskeskukset ry
Jari Jokilampi, toimitusjohtaja
p. 0500 731 445
jari.jokilampi@uusyrityskeskus.fi

Suomessa on 31 uusyrityskeskusta, joilla on yhteensä 85 palvelupistettä. Uusyrityskeskusverkoston taustatukena on noin 1000 yritystä ja 270 yhteisöä. Uusyrityskeskusten neuvonnalla on ISO 9001/2008 laatusertifikaatti. Laatukriteerit edellyttävät, että kahden vuoden kuluttua yli 90 prosenttia ja viiden vuoden kuluttua vähintään 80 prosenttia uusyrityskeskusten kautta toimintansa aloittaneista yrityksistä on edelleen toiminnassa. Suomen Uusyrityskeskukset ry on paikallisten uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö. www.uusyrityskeskus.fi