« Takaisin

Uusi yrityksen perustamisopas on ilmestynyt

Suomen Uusyrityskeskukset ry on julkaissut vuoden 2016 perustamisoppaan alkavalle yrittäjälle. Oppaassa on viimeisimmät tiedot muun muassa yrityksen verotuksesta, rahoituksesta, toimiluvista, työnantajavelvoitteista, kirjanpidosta sekä yrittäjän eläke- ja työttömyysturvasta.

Vuosittain päivitettävää opasta on tehty vuodesta 2011 lähtien. Opasta jaetaan uusyrityskeskusverkoston kautta yrittäjiksi aikoville ja alkaville yrittäjille. Myös monet oppilaitokset käyttävät opasta yrittäjäkursseillaan. Perustamisopasta painetaan vuosittain 30 000 kappaletta ja se lienee ainoa yrittämisen opas, josta tehdään vielä painettu versio. Verkkoversio löytyy osoitteesta: www.perustamisopas.fi.

– Käytännössä opas annetaan jokaiselle yrittäjyyttä harkitsevalle ja yrityksen perustajalle Suomessa. Se on tuhti, 76-sivuinen, yrittämisen tietopaketti.  Myös toimiva yrittäjä sekä yrittäjyyden parissa työskentelevä löytää hyödyllistä tietoa perustamisoppaasta, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

 

Lisätietoja:
Suomen Uusyrityskeskukset ry
Jari Jokilampi, toimitusjohtaja
p. 0500 731 445
jari.jokilampi@uusyrityskeskus.fi

 

Suomessa on 31 uusyrityskeskusta, joilla on yhteensä 85 palvelupistettä. Uusyrityskeskusverkoston taustatukena on noin 1 000 yritystä ja 270 yhteisöä. Uusyrityskeskusten neuvonnalla on ISO 9001/2008 laatusertifikaatti. Laatukriteerit edellyttävät, että kahden vuoden kuluttua yli 90 prosenttia ja viiden vuoden kuluttua vähintään 80 prosenttia uusyrityskeskusten kautta toimintansa aloittaneista yrityksistä on edelleen toiminnassa.