« Takaisin

Uusyrityskeskuksilla on synnytystalkoot – kätilöivät Suomeen elinvoimaisia yrityksiä

Mistä tietää, milloin on valmis yrittäjäksi tai kannattaako yritystä hankkia lainkaan? Miten yrityksen hoitamisesta selviää kunnialla? Monenlaiset kysymykset mietityttävät, kun yrityksen perustaminen tulee ajankohtaiseksi. Yrittäjäksi ryhtyminen on aina elämän mullistava muutos ja se kannattaa tehdä harkiten. Uusyrityskeskukset ovat apuna, kun yrityskuume iskee.

 

Ehkäisystä huolehtiminenkin tärkeää

Yritystä ei laiteta alulle vahingossa, vaan se on aina toivottu. Toiset ovat valmiimpia yrittäjiksi kuin toiset. Monia asioita voi onneksi oppia ja yrityksen hoitoon saa apua. Kaikilla yrittäjiksi aikovilla ei kuitenkaan ole tarvittavia valmiuksia yrityksestä huolehtimiseen. Vaikka Suomi tarvitsee uusia yrityksiä, ei kaikista ole yrittäjiksi. Uusyrityskeskukset pyrkivätkin ehkäisemään epäonniset yrittäjäkohtalot jo ennen kuin yritys pääsee syntymään.

Synnytysvalmennusta tulevalle yrittäjälle

Uuden yrityksen voi synnyttää kuka tahansa. Matkalla yrittäjäksi on kuitenkin monia asioita, jotka täytyy ottaa huomioon, suunnitella ja resursoida. Uusyrityskeskuksilla on vuosikymmenten kokemus uusien yritysten saattamisesta maailmaan. Uusyrityskeskukset kätilöivät Suomeen vuosittain yli 7000 uutta yritystä.

Myötäelämistä arjessa vastasyntyneen kanssa

Uusyrityskeskuksissa ymmärretään, että tuoreen yrittäjän arki ei ole aina helppoa. Aikaa läheisille ja harrastuksille ei välttämättä ole niin kuin ennen ja yöunetkin saattavat jäädä vähiin. Ne hetket, kun voi nähdä oman yrityksensä kehittyvän, ovat kuitenkin hyvin palkitsevia. Uusyrityskeskusten väki riemuitsee aina yrittäjän kanssa uuden yrityksen syntymisestä, olipa yrityksen ala tai yritysmuoto mikä tahansa. Pääasia, että se on terve!

Vähemmän yritysten lapsikuolleisuutta

Puolet Suomessa syntyneistä yrityksistä ei näe kolmatta ikävuottaan. Niistä yrityksistä, jotka on synnytetty uusyrityskeskusten synnytysvalmennuksen kautta, on kuitenkin kahden vuoden jälkeen hengissä 90 % ja viiden vuoden jälkeenkin vielä yli 80 %.

 

Uusyrityskeskuksilla on oma osasto Yritys2017-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 5.­­–6.9.2017. Uusyrityskeskusten yritysneuvojat ja asiantuntijat vastaavat messukävijöiden kysymyksiin ja antavat vinkkejä tuoreille yrittäjille sekä yrittäjyyttä suunnitteleville. Lisätietoa messuista ja messukävijäksi rekisteröityminen osoitteessa yritys.messukeskus.com.

 

Lisätietoja:

Jari Jokilampi, toimitusjohtaja
Suomen Uusyrityskeskukset ry
p. 0500 731 445
jari.jokilampi@uusyrityskeskus.fi

Suomen 30 uusyrityskeskusta tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Suomen Uusyrityskeskukset ry on paikallisten uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö. Tutustu uusyrityskeskusten toimintaan osoitteessa www.uusyrityskeskus.fi.