« Takaisin

Uusyrityskeskuksilta kiitosta hallituksen yrittäjyyspaketille

TIEDOTE 12.4.2016

Uusyrityskeskukset pitävät hyvänä hallituksen yrittäjyys- ja työllisyyspaketin linjauksia yrittäjyyden kynnysten madaltamisesta ja ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottamisesta.

Joustava siirtyminen palkansaajasta yrittäjäksi ja päinvastoin on tärkeää, koska työnteon ja yrittämisen muodot ovat muuttuneet. Myös sivutoiminen yrittäjyys on lisääntynyt. Lähes viidennes uusyrityskeskusten uusista asiakkaista miettii yrityksen perustamista sivutoimisena joko opiskelun tai palkkatyön ohessa. Sivutoiminen yrittäminen voi olla hyvä alku ja yrityksen voi muuttaa päätoimiseksi, kun siivet alkavat kantaa.

Yrittäjäkäsitteen määrittely on tärkeää, jotta ihmiset uskaltavat miettiä itsensä työllistämistä yrittäjänä. Kynnys ryhtyä yrittäjäksi on usein korkea, sillä yrittäjäksi ryhtyvä putoaa käytännössä kaiken sosiaaliturvan ulkopuolelle. Positiivista on, että nuorten yrittäjyysasenteet ovat tämän vuosikymmenen kuluessa muuttuneet ja jo lähes 20 prosenttia nuorista pitää yrittäjyyttä todellisena uravaihtoehtona.

– Toivottavasti yrittäjyyspaketin ansiosta starttirahat eivät tänä vuonna pääse loppumaan. Starttiraha on kuitenkin työllistymistuista paras moneen muuhun verrattuna, sillä vielä tuen loppumisen jälkeenkin yrittäjä työllistää itsensä ja mahdollisesti monia muita, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Hallituksen yrittäjyyspaketissa on aivan oikein todettu, että tukemalla mikroryrityksiä voidaan hyvin pienin toimenpitein saada yritys kasvu-uralle. Tästä uusyrityskeskuksissa on kokemusta. Uusyrityskeskusten jäsenyritykset osallistuvat yrittäjyystalkoisiin auttamalla uusia yrittäjiä alkuun. Yrityselämän panos ja maksuton asiantuntija-apu on merkinnyt alhaisia kustannuksia niin yhteiskunnalle kuin yrittäjäksi aikovalle.

 

Lisätietoja:
Suomen Uusyrityskeskukset ry
toimitusjohtaja Jari Jokilampi
p. 0500 731 445
jari.jokilampi@uusyrityskeskus.fi

 

Suomessa on 31 uusyrityskeskusta, joilla on yhteensä 85 palvelupistettä. Uusyrityskeskusverkoston taustatukena on noin 1000 yritystä ja 270 yhteisöä. Uusyrityskeskusten neuvonnalla on ISO 9001/2008 laatusertifikaatti. Laatukriteerit edellyttävät, että kahden vuoden kuluttua yli 90 prosenttia ja viiden vuoden kuluttua vähintään 80 prosenttia uusyrityskeskusten kautta toimintansa aloittaneista yrityksistä on edelleen toiminnassa. Suomen Uusyrityskeskukset ry on paikallisten uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö.