« Takaisin

Uusyrityskeskusten asiakastiedot ovat täysin turvassa – liiketoimintasuunnitelma.com ei ole kytköksissä asiakastietojärjestelmään

Helsingin Uusyrityskeskuksen ylläpitämä Liiketoimintasuunnitelma.com-palvelu on joutunut tietomurron kohteeksi. Uusyrityskeskuksissa asiakkaina olleiden henkilöiden asiakastiedot ovat kuitenkin eri järjestelmässä ja täysin turvassa.

Liiketoimintasuunnitelma.com on virallisista asiakasrekistereistä irrallinen järjestelmä, jossa voi laatia liiketoimintasuunnitelman. Sitä on käytetty työkaluna uusyrityskeskusten yritysneuvonnassa ja harjoittelualustana esim. oppilaitoksissa. Se ei ole kuitenkaan millään tavalla kytköksissä niihin asiakasrekistereihin, joihin kirjataan uusyrityskeskukseen asiakkaaksi tulevan henkilön henkilötiedot ja perustettavan yrityksen tiedot.

─ Tietomurto liiketoimintasuunnitelma.com-palvelussa on erittäin vakava asia. Uusyrityskeskusten asiakkaina käyneiden henkilöiden tiedot ovat kuitenkin täysin turvassa erillisessä CRM-järjestelmässä. Uusyrityskeskuksilla on käytössä oma CRM-järjestelmä, jossa on rajattu käyttäjäjoukko ja sinne pääsevät vain neuvojamme käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tietoliikenne on SSL-suojattu eli salasanat eivät kulje selkokielisinä, kertoo Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Suomessa on 29 uusyrityskeskusta, jotka palvelevat ympäri Suomen alkavia yrittäjiä. Verkostossa on käytössä sertifioitu laatujärjestelmä, jossa luottamuksellisuus on yksi laatukriteereistä. Asiakastietojen käsittelyyn ja salassapitoon suhtaudutaan erityisellä vakavuudella.

─ Liiketoimintasuunnitelma.com on ollut yksittäisen uusyrityskeskuksen ylläpitämä palvelu. Meillä ei ole ollut tietoa, että palvelun tietoturvassa on ollut vajavaisuuksia, Jokilampi toteaa.

 

Lisätietoja:

Suomen Uusyrityskeskukset ry
Jari Jokilampi, toimitusjohtaja
p. 0500 731 445
jari.jokilampi@uusyrityskeskus.fi

 

Suomen 29 uusyrityskeskusta tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Uusyrityskeskusverkoston taustatukena on yli 1500 yrityselämän asiantuntijaa. Uusyrityskeskusten neuvonnalla on ISO 9001/2015 laatusertifikaatti. Laatukriteerit edellyttävät, että kahden vuoden kuluttua yli 90 prosenttia ja viiden vuoden kuluttua vähintään 80 prosenttia uusyrityskeskusten kautta toimintansa aloittaneista yrityksistä on edelleen toiminnassa. Suomen Uusyrityskeskukset ry on paikallisten uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö. www.uusyrityskeskus.fi