Uusyrityskeskusten verkosto tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa eri puolilla Suomea. Yritysneuvonta on suunnattu alkaville yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville. Myös liiketoimintaansa jo muutaman vuoden pyörittäneet voivat hakea neuvoa Uusyrityskeskuksista.

Uusyrityskeskusten toiminnan tärkeä osa on vuosittain päivittyvä Perustamisopas alkavalle yrittäjälle. Se on kattava tietopaketti yrittäjyydestä kiinnostuneelle. Perustamisopas ja henkilökohtainen yritysneuvonta auttavat yrittäjän alkuun turvallisesti ja tehokkaasti.

Taustat, rahoitus ja tavoitteet

Uusyrityskeskukset ovat syntyneet elinkeinoelämän, kuntien sekä Työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyön tuloksena. Uusyrityskeskusten perusrahoitus koostuu yritysten, kuntien ja yhteisöjen jäsenmaksuista sekä valtion tuesta.

Toiminnan tavoitteena on edistää yrittäjyyden syntymistä Suomessa madaltamalla yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä. Samalla haluamme varmistaa uusien yritysten selviytymisen alkutaipaleella. Uusyrityskeskuksissa karsitaan epäonnistumiset jo ennen yrityksen perustamista. Se tapahtuu arvioimalla tarkasti liikeidean kannattavuutta ja asiakkaan yrittäjävalmiuksia.

Yhteiskunnallinen vaikutus

Uusien yritysten yhteiskunnalliset vaikutukset ovat huomattavat. Menestyvät yritykset kerryttävät verotuloja ja lisäävät ostovoimaa sekä työllistymisen tuomaa hyvinvointia. Samalla säästetään työttömyyskorvauksista. Yritysneuvonnan hyötysuhde on korkea, sillä kustannukset ovat vähäiset, n. 800 €, jokaista aloittavaa yritystä kohden.

Uusyrityskeskukset lukuina

  • Suomessa 30 uusyrityskeskusta, joilla yhteensä yli 80 toimipistettä
  • Verkostossa 125 työntekijää
  • Taustatukena 1 500 eri alojen asiantuntijaa antamassa maksutonta neuvontaa
  • Vuosittain palvelemme 16 000 yritysneuvonnan asiakasta
  • Uusia yrityksiä syntyy vuosittain 7 000 – 8 000
  • Asiakastyytyväisyys 4,6 (asteikolla 1-5)

Sertifioitua ja tuloksellista toimintaa

Uusyrityskeskusten yritysneuvonnalla on ainoana Suomessa ISO 9001/2015 laatusertifikaatti. Se takaa asiantuntevat palvelut yrittäjille koko Suomen laajuisesti.

Laatusertifikaatin edellytykset:

  • Korkealaatuinen neuvonta kaikissa Uusyrityskeskuksissa
  • 90 % kauttamme aloittaneista yrityksistä on toiminnassa 2 v. kuluttua perustamisesta
  • 80 % kauttamme aloittaneista yrityksistä on toiminnassa 5 v. kuluttua perustamisesta

Kun haluat varmistaa lentävän lähdön yrityksellesi, tule yritysneuvontaamme. Katso lähin Uusyrityskeskus ja ota yhteyttä!